El Projecte FER s’abona als podis

El Projecte FER ha contribuït decisivament a que la Comunitat Valenciana fóra una de les autonomies més reconegudes en el Campionat d’Espanya junior d’halterofilia. La previsió més optimista, la que apuntava a pluja de medalles, va cumplir-se de forma escrupulosa. El festival de la delegació FER va encapçalar-lo la prodigiosa Alba Sánchez, figura hegemónica en la seua categoria (menys de 58 kg) i esportista amb un futur enlluernador. L’alzirenya no sols va capitalitzar amb tres ors totes les modalitats (arrancada, dos temps i total olímpic); a més, va establir la millor marca del certamen. La próxima cita per a seguir amb la seua incontenible progressió será el Campionat del Món junior de Polonia en juny.

A més, la representació masculina tampoc va desentonar. Tot el contari. Va rendir a un altíssim nivell i va aportar una ampla collita de metalls. Yves Ibáñez (62 kg) va obtindre dos medalles: un or en dos temps i un bronze en el total olímpic. Tomás Ruiz (69 kg) va penjar-se tres bronces, un per especialitat, i va arribar als 238 kg en el total olímpic. Per la seua banda, Christian Millán aspirava a ser segon en la seua categoria de pes corporal (77 kg) i va clavar el pronòstic: sengles plates en arrancada (112), dos temps (135) i total olímpic. Els tres esportistes han abastat els objectius que s’havien fixat i poden extraure conclusions molt positives del seu pas per Madrid.

Altra de les grans notícies del cap de setmana ha portat la signatura i rúbrica de Rafa Andarias. El regatista alacantí va finalitzar segon en la prova del circuit europeu de vela paralímpica disputada en Lago di Garda, Itàlia. La fita suposa la primera medalla internacional per a la vela adaptada espanyola en la clase 2.4mR i significa el tercer podi per a l’esportista de Xàbia en el que portem d’any; el primer va ser la tercera plaça en la primera cita del Circuit Iberdrola de vela paralímpica desenrotllada en aigües valencianes durant el passat mes de març, i el segon en la Copa d’Espanya en Mallorca a principi de maig

Represa de l’atletisme i molta presència femenina

A més, l’atletisme va encetar la seua temporada a l’aire lliure amb l’inici de la lliga de clubs, competició que en la seua primera jornada va mobilitzar 11 atletes. Encara sense grans marques, el normal a estes alçades de curs, va haver victòries en diferents proves, com les obtingudes per Pablo Torrijos i Conxa Montaner amb el Platges de Castelló, o la signada oper María del Mar Jover amb el València Terra i Mar. A destacar també les segones places en les seues respectives modalitats de tres joves esportistes: Nuria García Arcos (triple), Judit Prats (pes) i Fàtima Diame (llargada). La próxima jornada està prevista per al dissabte dia 23 de maig.

El cap de setmana ha deixat altres mollts resultats per a una delegació FER que, en esta ocasió, era majoritàriament femenina. Una de les alegries va arribar des del volei platja amb la victoria de l’alacantina Paula Soria en la Copa Continental disputada a Lorca. Un xicotet pas, pero valuós, dels molts que encara falten per recorrer en el sinuós trajecte fins Rio 2016. El ciclismo oferia la quarta prova de la Copa d’Espanya en línea en Pontevedra. Excel.lent segona posición de Cristina Martínez Bonafé en la seua categoria sub 23, i no menys destacada cinquena plaça per a Sandra Alonso en la competició junior. Quant al futbol, va plasmar-se la lógica més aclaparadora i el Llevant de Sheila Guijarro va caure eliminat en els quarts de final de la Copa de la Reina davant el FC Barcelona per 4 a 0. Per últim, Tamara Gómez va acabar en la plaça 53 en la Copa del Món de triatló de Chengdú, Xina.