El saltador FER Pablo Torrijos fa història en Antequera

D’evolució silenciosa a explosió estrepitosa. Pablo Torrijos ha irromput hui en la súper elit de l’atletisme amb un històric bot de 17’03m en la final de triple salt del Campionat d’Espanya en pista coberta que s’ha celebrat en Antequera. L’imponent registre el corona com a campió nacional, però a més estableix un nou record d’Espanya després de polvoritzar els topes nacionales que es mantenien vigents tant en pista coberta (des de 1998),  com a l’aire lliure (des de 1991).

L’esportista FER es converteix, per tant, en el primer atleta espanyol en superar el mur dels 17 metres en triple salt. Es més, el “vol” d’Antequera representa la millor marca europea  la segona mundial en el que portem de 2015.  Pablo ingressa, d’esta manera, en la flor i nata de l’atletisme internacional i s’erigix en un clar aspirant a medalla, o inclus al títol, en el Campionat d’Europa que se celebra en Praga d’ací a de dos setmanes, del 6 al 8 de març.
 
I d’un campió a una campiona. Conxa Montaner va abastar en Antequera el seu onzé títol nacional en pista coberta i va ratificar que el seu ressorgiment es sòlid. La saltadora FER va encapçalar un podi totalment valencià que van completar Mar Jover (plata) i Fátima Diame (bronze). No obstant, la alegria no va ser total per a l’esportista de L’Eliana. La marca amb la qual va guanyar la final, 6,44m, va quedar-se a 6 centímetres de la mínima exigida per a Praga. Conxa tindrà una última oportunidad este proper dimecres en un control que se celebrarà en el Velòdrom Luis Puig.

Altres esportistes FER presents en el Nacional d’Antequera van ser Alejandro Noguera, que va concloure huité en pes, Daniel Andújar, que va caure en les semifinals dels 800m, Adrià Sobrino, que va finalitzar nové en alçada, i Marcos Ruiz, que va acabar en sisé en triple salt.

No va competir finalment Eusebio Cáceres. Davant la imminència de l’Europeu de Praga, el d’Onil no va voler arriscar a causa de les molèsties que arrosega en un turmell. Per cert, Eusebio va ser ahir notìcia por un doble motiu. D’una banda, va ser designat millor atleta europeu del mes de gener; d’altra, otra, ja no lidera el ranking mundial de llargada en 2015 després que el britànic Greg Rutherford saltara 8’17m en Birmingham.