El somni olímpic de Lola Riera

La vida de Lola Riera no s’entén sense un stick de hoquei herba. Des de ben xicoteta, es passava hores al corredor de sa casa junt als seus germans jugant a minipartits de hoquei. Poc després, eixe joc es va convertir en algo més exigent; primer, en classes més professionals en la FDM (Fundació Esportiva Municipal);  després amb la convocatòria per a l’Europeu sub’16;  i posteriorment, amb la invitació del seleccionador per a anar a formar-se al CAR de Madrid.

Una decisió que va canviar la vida de Lola Riera i la seua família, com es revela al nou capítol d’Entrevistes FER- Crec en tu. “Mai havia tingut una entrevista amb algú tan proper i va suposar una gran sorpresa. El que més em va impactar va ser vore com la meua família ha vixcut la meua absència en casa durant estos anys. Mai vaig pensar que li poguera afectar tant. Tot i això, em va agradar que em donaren suport i que em digueren que sempre anaven a creure en mi”, assegura Lola Riera.

Amb tan sols 15 anys, va fer les maletes i va traslladar-se a Madrid per a lluitar per un somni: arribar a ser olímpica. Un repte que l’emiciona, ja que des de xicoteta somnia amb tocar les estrelles del cel olímpic. De fet, segons va revelar el seu pare a l’entrevista, abans d’anar-se’n a la capital, els va dir: “me’n vaig per a treballar dur i poder estar algun dia a uns Jocs Olímpics”.

A Londres 2012 es va quedar a les portes i, com comenta, va ser una gran decepció. Però ara confessa que està convençuda que el camí fins als Jocs Olímpics està més prop i passa pel Preolímpic que comença hui, on s’assignen tres places per a Rio.

“Han passat quasi 8 anys des que vaig dir-los eixes paraules. Amb 15 anys, tens eixe somni, però el veus molt lluny perquè no és gens fàcil d’aconseguir. Encara així, els meus pares em van donar el seu suport. Ara tinc l’oportunitat d’abastar el passaport per a Rio en la meua casa i seria com tancar el cercle i dir que tot el que he treballat i he lluitat ha valgut la pena”.

Malgrat la dificultat del torneig que comença esta vesprada a les 19:00 hores, la jugadora del combinat nacional està convençuda que van a fer un gran campionat. “Anem a sorprendre i estic segura que anem a conseguir-ho. Abastarem una plaça per a estar en Rio 2016”, conclou l’esportista FER.