El taekwondo continua de festa i Rafa Andarias recupera opcions d’estar en Rio

El taekwondo continua de festa. S’ha convertit en una inesgotable font de satisfaccions. Ja va oferir brillants rèdits el passat cap de setmana, en la prestigiosa competició internacional de la Copa Presidente celebrada a Alemanya. I ahir, més del mateix. A pesar que finalment, els quasi infalibles Daniel Ros i Raúl Martínez, ja classificats matemàticament per a l’Europeu del proper mes de maig van decidir descansar, les tres taekwondites femenines del Projecte FER van asumir el relleu amb mestria. Les seues actuacions en l’Open d’Espanya disputat en Benicàssim van resultar espectaculars.

No és la primera volta que ocorre. Va succeir a principi d’año en Saragossa. Però en este cas, la importància és major. A l’igual que l’escenari i el certamen. Dos taekwondistes FER, amigues i components del mateix club, Olimpo de Sedaví, hagueren de sacrificar els seus sentiments d’afecte i estima, i van mesurar-se en la gran final. Després de superar rivals estrangeres en els combats de huitens, de quarts i de semifinals, Blanca Palmer i Natalia Núñez (menys de 46 kg en categoria senior) es van vore immerses en la peculiar tesitura de barallar-se per la medalla d’or. La victòria va correspondre a Blanca, dos anys menor que Natalia. La de Gandia continua llançada. Amb independència del desenllaç, la força del taekwondo FER va quedar més que acreditada. Mentrestant, en la divisió junior, Tamara Miquel va rebre tota una injecció d’autoestima i confiança. L’esportista de Picanya guanyava els quatre emparellaments que disputava i abastava una fantàstica medalla d’or en la menys de 49 kg. El seu talent no s’havia difuminat. Simplement, estava adormit.

PREVIA 2 (1)

A més, el ciclisme i la vela paralímpica han tingut el seu protagonisme en l’agenda del Projecte FER durant este últim cap de setmana. En la modalitat de ciclisme BMX, Juan Vicente Giner ha protagonitzat la seua primera gran actuació de l’exercici. Després de l’accident patit fa dos setmanes en la Copa d’Europa de Manchester, el jove esportista alacantí reapareixia en la primera prova de la Copa d’Espanya junior que se celebrava en San Vicente del Raspeig. I el nou integrant del FER era profeta en la seua terra. Juan Vicente obtenia brillants resultats: segon en la jornada de dissabte, primer en la sessió del diumenge. Es coloca líder en la general. Per la seua banda, en vela paralímpica, Rafa Andarias s’adjudicava la primera de les quatre cites que integren el Circuit Iberdrola de vela paralímpica, desenrotllada en aigües murcianes. Un gran colp d’efecte que li permet recuperar terreny perdut. D’ací a dos setmanes, l’alacantí i la resta d’aspirants a l’única plaça disponible en la modalitat 2.4mR per als Jocs de Rio afronten en Itàlia l’última prova prèvia a la designació del regatista seleccionat.

Quant a les modalitats col.lectives, la selecció espanyola femenina de rugbi 7, en les files de la qual es troba la representante FER Teresa Bueso, ha ocupat la sisena plaça en la cuarta Serie del Circuit Mundial femení disputada en Canadá. Després de quatre Series celebrades, el combinat nacional ocupa la novena posició en la classificació general. Per tant, té encaminada la salvació. Dels dotze equips participants, desciendixen els dos últims. La jornada definitiva es desenrotllarà a França a finals de maig. Per a concloure, este cap de setmana s’ha celebrat en Galícia la Copa de la Reina d’handbol femení, competició que s’ha adjudicat el Bera Bera de Guipúscua. Contra tot pronòstic, el Rocasa de Gran Canaria, conjunt de l’esportista FER Silvia Navarro, queia en la primera eliminatòria, els quarts de final, contra les anfitriones del Porriño.