El triatleta Javier Lluch es proclama subcampió d’Europa

Javier Lluch Pérez s’ha convertit en el principal protagonista del Projecte FER durant este últim cap de setmana de juliol. El jove esportista valencià, d’apenes 17 anys, es proclamava subcampió continental en el Campionat d’Europa cadet de triatló disputat a Banyoles, Girona. Javier Lluch Pérez era un dels 3 integrants del combinat espanyol. S’havia marcat l’objectiu de millorar el bronze obtingut en este mateix certamen europeu de 2014 en Rússia. Objectiu aconseguit. L’or se’l va adjudicar Gran Bretanya. Javier, que ja va ser subcampió nacional fa poques setmanes en Pontevedra, s’acomiada de forma pletórica de la categoria cadet. El proper any es convertirá en triatleta junior. La plata continental representa tota una recompensa al sacrifici d’estar allotjat en el CAR de Madrid, lluny de la seua familia i la seua València natal.

Altres esportistes del Projecte FER afrontaven diferents competicions internacionals. Les regatistes alacantines Paula Lissorgues i Irene Miras disputaven sengles Campionats d’Europa de vela. La primera, Paula, finalitzava en una notable setena posición de 70 participants en l’Europeu de vela sub 18 de la classe láser 4.7 (modalitat no olímpica) en Polònia. Encara que va anar de més a menys durant la competició, Paula es mostra satisfet, “primer perquè vaig estar primera en les dos jornades inicials, i després perquè he millorat sensiblement l’actuació respecte de l’any passat”. Per la seua banda, Irene Miras no podia concloure el Campionat d’Europa sub 19 classe láser radial en Portugal. En el transcurs de la penúltima jornada, la de dissabte, va patir una sèrie de desperfectes en la seua embarcació i es va vore obligada a retirar-se.

També en territorio forani competia Jesús Gasca. El lluitador de grecorromana arribava fins el segon combat (els huitens de final) del Grand Prix de Polònia. Encara que superava l’actuació signada en el Gran Premi d’Espanya de principis de juliol, els resultats de les dos competicions s’endivinen insuficients per a entrar en la selecció espanyola que participarà en el Campionat del Món de Las Vegas del mes de setembre. Qui sí estarà en el Mundial de la seua especialitat, el ciclismo paralímpic, és Maurice Eckhard, que el proper cap de setmana afronta el Suïssa el moment culminant de la temporada. Abans, l’esportista valencià ha disputat un últim assaig en la Copa del Món d’Elzach, Alemanya, on guanyava la contrarrellotge i finalitzava seté la prova de ruta. Maurice arriba al Campionat del Món en òptimes condicions.

Per últim, a apenes 6 dies per a la celebració del Nacional absolut d’atletisme a l’aire lliure en Castelló, este passat dissabte es desenrotllava en Gijón el Campionat d’Espanya per Federacions Autonòmiques. L’equip de la Comunitat Valenciana concloia la competició en la setena plaça, resultat pràcticamemt idèntic a l’abastat en 2014. Cinc esportistes FER van prendre part en este certamen: Judit Prats, Paula Ferrándiz, Adrià Sobrino, Alejandro Kedar i Eusebio Cáceres, atleta que més punts va aportar, gràcies a la seua tercera posició en la prova dels 100 metres.