El viatge de Laura Gómez a Rio 2016 fa escala en els Jocs Europeus Bakú

Casablanca, Tiblisi, Zagreb, Bakú, Ragat, Hongría i, de nou, Bakú. Ésta es la frenètica aventura que ha protagonitzat Laura Gómez des que va començar l’any 2015. Kilòmetres i kilòmetres recorreguts amb un únic desig: acumular mèrits per a apuntalar la seua candidatura olímpica i per a estar el proper any en els Jocs de Rio 2016, objectiu cada volta més proper, però no encara amarrat.

El ben cert és que la seua intensa peripecia oferix demà una estació clau: els primers Jocs Europeus de Bakú. L’agenda de la judoka valenciana té marcada en roig esta cita des que va començar l’any, “tant pels punts que concedix amb vistes als Jocs de Rio, com pel prestigi que suposaria la consecució d’una medalla en Bakú”, comenta la pròpia esportista FER.

Laura no ha preparat el campionat de Bakú d’una forma distinta a qualsevol altra de les competicions que ja ha afrontat durant este any 2015, ja siga un Grand Prix o un Grand Slam. En la capital d’Azerbaiyan es trobarà amb rivals a les quals ja coneix de memoria. “Estaran totes, i la majoria son grans competidores”, assenyala la judoka valenciana.

Fins el moment, Laura Gómez ha pujat al podi en dos ocasions en este 2015. Va abastar un bronze en la Copa del Món de Tiblisi, Georgia, en març, i va aconseguir altra tercera posición en el Grand Prix d’Hongria fa apenes 2 setmanes. Curiosament, una de les decepcions patides en este any va produir-se en Bakú amb la derrota en el primer combat d’un Grand Slam. Va ser el 8 de maig. Mes i mig més tard, Laura torna al mateix escenari. I ho fa disposada a canviar la sort i a convertir-se en la segona medallista del Projecte FER en els Jocs Europeus. El bronze de Daniel Ros espera companyia.