Elena López y Alejandra Quereda , davant el seus últims tests abans del Campionat del Món

Este estiu del 2015, per a les gimnastes Elena López i Alejandra Quereda, suposa un compte enrrere de cara a la gran cita de la temporada: el Campionat del Món, on està en joc la classificació olímpica. Per això, les dos esportistes FER, junt a la resta d’integrans de la selecció nacional, no han parat de repetir una i altra volta els dos exercicis amb els quals competiran en el certamen mundial. Res es pot deixar a la improvisació. Quan arriben els dies clau, només hi ha un objectiu: aconseguir l’excelència i lluir sobre el tapís.  Però abans del Mundial, previst per a setembre a Alemanya,  afronten dos assajos finals: el primer, este cap de setmana a la Copa del Món de Sofia; el segon, la Copa del Món de Kazan, del 20 al 23 d’agost. En les dos cites, van a dobar-ho tot per a brillar amb uns exercicis que porten treballant des de fa molts mesos.

Sou dos gimnastes que vos coneixeu des de xicotetes i que actualment treballeu moltes hores juntes amb l’objectiu de tornar a ser olímpiques i una volta allí guanyar una medalla. Què opineu l’una de l’altra com a companya i gimnasta?

Elena López: Alejandra té un esperit competitiu que va amb ella, innat, no es conforma amb poc, s’auto-exigeix la perfecció i, com a capitana, a tot l’equip. Transmet molta seguretat i, per a qualsevol problema tant dins com fora de l’equip, mai dubta en ajudar-te.

Alejandra Quereda: Elena per a mi és més que una companya, és una amiga. Ens coneixem des de fa molts anys quan coincidiem en les competicions de la Comunitat Valenciana i en la selecció autonòmica. I com a gimnasta, és molt lluitadora, ha superat moltes lesions i és molt completa.

Després que les coses no eixiren com esperàveu en els Jocs Europeus Bakú, torneu a la competició amb la Copa del Món de Sofia. Amb quina mentalitat i objectiu l’afronteu?

Elena López: L’objectiu d’esta competició és el mateix que en totes, és a dir, fer-ho el millor possible i demostrar que podem abastar l’excelència.

Alejandra Quereda: Estes Copes del Món són molt importants, ja que és la posada a punt per al Campionat del Món, que és la competició culminant d’enguany. I anem amb l’objectiu de fer-ho bé i agafar confiança per a arribar en el millor moment de forma al Campionat del Món.

Estes dos Copes del Món que teniu ara abans del Mundial, apart d’intentar lluitar per les medalles, també suposen un test de cara al Campionat del Món.

Elena López: Sí, estes dos Copes del Món serveixen per a posar-nos en situació de cara al Mundial.

“El nivell de competició va a ser molt fort perquè van tots els païssos importants, així que va ser com un premundial”

Alejandra Quereda: Així és. Estes són les nostres dos últimes proves abans del Mundial. Per tant, el nivell de competició va a ser molt fort perquè van tots els païssos importants, així que va ser com un premundial.

Els dos exercicis ja els teniu molt controlats i en estes dos cites prèvies al Mundial acabareu de perfeccionar-los. Quina valoració ens feu d’estos exercicis?

Elena López: Tenim uns exercicis molt complets, el de cintes ens ha costat un poc més, però crec que acabarem dominant-lo. Estem treballant molt dur.

Alejandra Quereda: L’exercici de cintes és el més complicat i és el que crec que va a determinar la classificació al Campionat del Món, ja que fer un treball net, sense errades i caigudes és molt complicat. Nosaltres hem millorat molt en este exercici, de fet, a Bakú ja es va vore la milloria, així que crec que el podem dominar i fer-ho bé. Espere que es note tot el que estem treballant durant este estiu i poder aconseguir les notes que estem obtenint a l’exercici mixt.

I al Mundial supose que la premisa és anar a per totes per aconseguir eixa classificació olímpica que és el vostre gran objectiu de la temporada.

 Elena López: Al Mundial anirem a per totes. L’objectiu és fer-ho el millor possible, la resta no està a les nostres mans.

“El principal repte és no tindre errades perquè qualsevol errada ens pot apartar no sols de les medalles, sinó de la classificació olímpica”

Alejandra Quereda: L’objectiu és aconseguir la classificació olímpica i si després es pot lluitar per una medalla molt millor. Però el principal repte és no tindre errades perquè qualsevol errada ens pot apartar no sols de les medalles, sinó de la classificació olímpica.

Acaba de celebrar-se l’aniversari de la medalla olímpica que van guanyar les ‘Xiquetes d’or’ a Atlanta’96. Un conjunt amb el qual us comparen constantment. Té algo este conjunt d’aquell que va meravellar al món sencer?

Elena López: Sí, fa poc que va ser l’aniversari d’eixa medalla que crec que és somniada per qualsevol esportista. No sé molt bé si este conjunt té algo d’aquell. Però si la gent ho diu serà perquè veu algo en nosaltres.

Alejandra Quereda: La comparació crec que ve que des d’eixa època no s’havien aconseguit grans resultats. Els èxits que estem aconseguint els recorda als que s’aconseguien en eixa època. Però la rítmica ha canviat molt, no tan sols els exercicis sinó també el nivell. Ara cada volta la competència és més dura.