Els 12 grans moments del FER en 2020 (segona part)

7. Sebastián Mora accelera cap als Jocs Olímpics de Tòquio

A finals de febrer, abans que la pandèmia de la COVID-19 esclatara de ple, l’esportista castellonenc, de 32 anys, va tindre una actuació excel·lent en el Campionat del Món celebrat a Berlín: plata en puntuació i bronze en escratx. A finals de novembre, Mora, tot i que l’Europeu no reunia una gran participació, va brillar en el certamen continental desenvolupat a Bulgària, on va acumular dos ors, en puntuació i madison. D’esta manera, el ciclista FER es consagra com un dels grans pistard del panorama internacional i es postula com a aspirant a tot en els Jocs Olímpics de Tòquio.

8. La gimnàstica valenciana, gran dominadora a Espanya

Un dels esports amb més simbolisme, prestigi i rellevància en uns jocs olímpics és la gimnàstica, tant l’artística com la rítmica. En l’actualitat, la Comunitat Valenciana i, més concretament, el Projecte FER poden presumir de tindre els grans referents nacionals de les dos disciplines. Així ho han demostrat un any més. Néstor Abad es consolidava com el millor gimnasta espanyol dels últims anys i aconseguia un nou Campionat d’Espanya de gimnàstica artística. El mateix feia Polina Berezina, però en gimnàstica rítmica. Mentre el primer ja està classificat per a Tòquio, la segona es jugarà el bitllet olímpic en les copes del món de la pròxima primavera.

9. Juan Ayuso, el ciclista total que apunta molt lluny

Talent, qualitat, classe, capacitat… i personalitat. Juan Ayuso no sols és un ciclista amb unes condicions físiques i tècniques portentoses. A més, als 18 anys, atresora una maduresa, una enteresa i un caràcter admirables. Així ho va demostrar en totes les competicions que va disputar. Va brillar en quasi totes. Sobretot, en les que es van celebrar durant el cap de setmana del 6-8 de setembre, quan va aconseguir un espectacular doblet d’or (en la crontrarellotge individual i en la prova en línia) en el Campionat d’Espanya júnior. Ayuso, nascut a Barcelona, però establit a Xàbia des de molt jove, ha sigut una de les grans sensacions de l’any passat. La seua impressionant projecció no passa desapercebuda. De fet, ha firmat un gran contracte amb el potent UAE Team Emirates.

10. Lidón Muñoz del Campo, esplendor sobre l’aigua

En un any tremendament complicat, l’esportista castellonenca, de 25 anys, ha tornat a certificar que és una de les grans referències de la natació espanyola. Així ho va demostrar en el Campionat d’Espanya de piscina curta disputat a Castelló, en el qual va aconseguir la plenitud, l’excel·lència: 10 ors aconseguits en 10 proves (5 individuals i 5 per relleus). Ara, Lidón busca la mínima olímpica, un registre que ja va aconseguir al desembre de 2019, però que la pandèmia ha invalidat. Al desembre va desaprofitar la primera opció, escenificada a Castelló. Però encara té dos oportunitats: l’Open de primavera, a finals de març, i el Campionat d’Europa, a mitjan maig a Hongria.

11. El FER té molt futur

A pesar de les dificultats del curs, i tot i que el calendari s’ha vist mutilat per culpa de la pandèmia, els esdeveniments que s’han desenvolupat han permés descobrir grans valors de futur: els nadadors paralímpics Enrique Alhambra i Sergio Martos, les atletes adaptades Nagore Folgado i Nuria Pascual, l’atleta-triatleta Miguel Guzmán, les nadadores convencionals Alba Herrero i Carla Hurtado, la nadadora artística Aitana Crespo, el regatista Enrique Seattle Uríos, la judoka Marina Castelló… Tots i totes il·luminen el futur.

12. Els 142 esportistes del FER 2020

Tots representen en si mateixos un altre dels moments del 2020. Pel seu esforç, per l’afany de superació, per l’esperit competitiu, per no rendir-se, per reinventar-se, per la seua valentia en un any molt dur i complicat. A tots: Gràcies per reFER-vos, gràcies per FER front a l’adversitat.