Els tres tenors de la natació adaptada valenciana, preparats per a aportar altra pluja de medalles al Projecte FER

Natació adaptada, èxit assegurat. Esta identitat, plenamente consolidada durant els últims anys, torna a escena este proper cap de semana. El Projecte FER es prepara per a rebre una bona colecció d’alegries per part dels acreditats nadadors adaptats Ricardo Ten, José Antonio Marí i David Levecq. Els tres tenors ja estan llestos per a competir dissabte i diumenge en el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques en Alcorcón, Madrid. I com no podia ser d’altra manera, en les seues maletes guarden espai per a l’esperat allau de metalls.

Ricardo Ten es planteja el repte d’igualar els 4 ors aconseguits en esta mateixa competició en 2014. L’esportista valencià participará en quatre modalitats: en els 50m i 100m esquena, i en els 100m i 200m braça El tricampió paralímpic aspira, a més, a establir un nuevo record nacional en els 100m esquena. Als seus quasi 40 anys, el nadador adaptat FER és tot un exemple de longevitat i permanència en l’elit.

També quatre títols nacionals pretén abastar José Antonio Marí. Concretament, en els 50m i els 100m lliures, i en els 50m i 100m papallona. A excepció dels 50m papallona, el campió d’Europa en Eindhoven en 2014 ja va adjudicar-se les altres tres proves en el Campionat d’Espanya del passat any. Por la seua banda, el triple subcampió paralímpic David Levecq aspira a un repóquer d’èxits i s’ha fixat l’ambiciós objectiu d’imposar-se en les següents 5 disciplines: en els 50m, 100m i 200m papallona, i en els 50m i 100m lliures.

Amb tot, i sense desmeréixer la possibilitat de seguir enriquint les seues respectives trajectòries amb la consecució de totes estas medallas, els tres nadadores coincidixen en un mateix objectiu: utilitzar este certamen nacional per a afinar la preparació de cara a l’Open Internacional de Glasgow del 26, 27 i 28 de març, una competició en la qual buscaran les mínimes exigides per a competir en el Campionat del Món, que es disputarà en la mateixa ciutat escocesa en el mes de juliol. Al respecte, cal recordar que Ricardo Ten ja va aconseguir, a principi d’any en Tenerife,  la mínima mundialista en els 100m braça.

Per últim, la nadadora FER Anna Ortiz també estarà present este cap de setmana en Alcorcón. Competirà en 5 proves individuals (50m braça, 50m i 100m espalda, i 50m i 100m lliures). En el seu cas, aspira a millorar sus marcas personals i a aconseguir algún podi, si bé ha patit diferents problemes físics i de salut en les últimes setmanes.