Assaig general previ a Rio

Poques especialitats esportives desenrotllen en el mateix any un Campionat del Món i uns Jocs Olímpics. La vela, no obstant, n’és una excepció. Per això, a apenes sis mesos de la màgica cita prevista en Rio de Janiero, el Mundial de la classe RS:X que durant esta setmana se celebra en Eilat, Israel, es presenta com un assaig general amb la vista fixada en el camp de regates brasiler. També per a l’esportista FER Iván Pastor, que afronta en la calorosa ciutat israeliana el seu onzé Campionat del Món consecutiu de l’especialitat. A banda de la importància intrínseca a tot certamen universal, la competició mundialista que es disputa estos dies a Israel s’assembla a un banc de proves abans de l’assalt olímpic. Estan els millors i tots ells van a controlar-se amb lupa.

El Campionat del Món va començar este passat dilluns i conclou el proper dissabte amb l’habitual Medal Race, la regata que en l’última jornada es reserva als 10 primers classificats en la general dels més de 80 participants. L’inici que va protagonitzar Iván Pastor va ser més bé discret. Després del primer dia de competició, l’esportista de Santa Pola ocupava la plaça 62. No obstant, les seues prestacions van millorar sensiblement ahir dimarts. Va guanyar una de les 2 regates desenrotllades i va ascendir fins el lloc número 21. Encara té por davant tres jornades per a continuar amb la seua remuntada i intentar arribar a les posicions nobles del certamen.

De momento l’esportista alacantí és el primer espanyol dels cinc regatistes nacionals presents en el Campionat del Món. Tota una metáfora per a reconéixer el windsurfista escollit per la Federació Nacional per a representar la classe RS:X en Rio 2016, els quarts Jocs Olímpics en la carrera esportiva d’Iván Pastor. El representant FER sempre s’ha mostrat ambiciós i molt convençut de les seues opcions en el camp de regates brasiler. De fet, en repetides ocasions ha insinuat obertament que vol apropar-se al podi un lloc d’honor que va quedar lluny en Atenes 2004 (va ser dotzé), en Pekín 2008 (va acabar nové) i en Londres 2012 (va ocupar la setzena plaça).

Fins la data, dels deu Mundials disputats, Iván Pastor va obtindre el seu millor resultat en l’edició de 2008 celebrada en Nova Zelanda, on va abastar una brillant cinquena plaça. En el certamen celebrat el passat any en Oman, l’esportista alacantí va aconseguir un meritori seté lloc. El regatista de Santa Pola, de 36 anys recentment complits, buscarà hui seguir remuntant en la classificació general. Els grans de la competició volen colpejar primer abans de Rio. A efectes simbòlics i psicològics. Iván no vol ser menys.