Entre el Marató de València i el terror de París

Mentre en la ciutat i la província de Valencia, en la Comunitat Valenciana, en tota la geografía espanyola i, fins i tot, més enllà de les fronteres nacionals encara es manté el ressò del gran èxit esportiu, organitzatiu i social de l’edició número 35 del Marató Valencia Trinidad Alfonso, el Projecte FER no ha detingut la maquinària que acostuma a desplegar cada cap de setmana. No obstant això, en esta ocasió, una de les competicions previstes amb presència d’esportistes FER no va celebrar-se com a conseqüència de la masacre terrorista perpetrada en París durant la nit del divendres.

Els taekwondistes Raúl Martínez i Daniel Ros no oblidaran fàcilment l’experiència vixcuda en la capital francesa este cap de setmana. S’havien desplaçat fins a París per a participar en un torneig Open. La competició estava programada per al matí de dissabte. Hores abans, la nit de divendres, sopaven en un restaurant situat prop d’on va produir-se un dels atacs terroristes. Obviament, el certamen va quedar suspés. Després d’estar tot el dissabte tancats en l’hotel, van poder regresar ahir diumenge. La jove Blanca Palmer, que tenia previst volar a Paris a primera hora del dissabte per a competir al dia següent, va anul.lar el seu desplaçament

De tots els epicentres esportius amb representació FER durant les últimes jornades, un dels més interessants se situava en la Comunitat Valenciana. En ple compte enrrere per a la celebració del Preolímpic de rugbi 7 en el mes de juny, torneig en el qual només es concedix una plaça per a estar en els Jocs de Rio 2016, la selecció espanyola continua disputant una sèrie de certàmens preparatoris. Per exemple, el desenrotllat durant divendres i dissabte en Elx. El combinat nacional, encapçalat pel FER César Sempere, obtenia conclusions positives després dels partits jugats contra rivals de nivell com França, Irlanda i Portugal. Tan positives, que guanyaren la competició.

Per la resta, el judo oferia bones notícies amb l’or de Rosa Ferrer i la plata de Marta Ortiz en la Súper copa junior celebrada en Amurrio. Mentrestant, els que arrancaven l’última fulla de la seua agenda de competicions de 2015 eren els esgrimistes Manu Bargues i Guillermo Sánchez Rodríguez. La seua última compareixença de l’any era internacional, era d’entitat, una Copa del Món de categoria absoluta, i s’escenificava en Tallin, Estònia. Dels dos, l’actuació més brillant la va signar Manu, qui després de superar la prèvia, va quedar-se a les portes de la fase final que reunix els 64 millors de la competició. Per a finalitzar, Maurice Eckhard participava en la Copa d’Europa de ciclisme paralímpic en pista de Manchester. El seu millor resultat, un bronze, arribava en la modalitat de persecució individual. A més, era huité en la prova de 1 km. Prestacions notables per a estar en els albors de la nova temporada.