Eugenio Teodoro, de salt en salt

Eugenio Teodoro es un incondicional dels bots. Ja siga en alçada, ja siga en el triple, este jove atleta naiscut a Torrent, i que complirà els 17 anys en abril, ha vinculat la seua vida esportiva als salts. Este passat cap de semana, durant un control celebrat en el Velòdrom Lluis Puig, l’esportista FER va aconseguir abastar els 13’68 en triple, marca que li permet asegurar-se la seua presencia en el Campionat d’Espanya juvenil del proper mes de març.

Pero la seua autèntica vocació i ocupació és el salt d’alçada. També en esta especialitat ha aconseguit la marca exigida per a estar en el mateix certamen nacional juvenil de pista coberta. Per a Eugenio, el 2013 va ser exitós (doble campió d’Espanya, tant a l’aire lliure com en pista coberta, en categoría cadet). Per contra, la seua evolució va frenar-se durant l’any passat. Ara, ha començat este nou exercici amb bones sensacions i amb la convicció de rellançar la seua progressió: “de moment, he començat 2015 fenomenal; ara, es tracta de donar-li continuitat a mesura que s’apropen les principals cites”, assenyala l’esportista FER.
 
Component del Platges de Castelló, Eugenio compartix equip amb Miguel Ángel Sancho, atleta de Quart de Poblet, doble campió d’Espanya absolut i mirall en el qual es reflectix per a seguir creixent. “Em fixe en ell i, quan coincidim, acostumem a parlar i me dona consells”, comenta Eugenio.

Amb ja 1’86 d’alçada a pesar de la seua joventut, el de Torrent és una de les més fermes promeses de l’atletisme valencià per al futur. A banda de lluir en les competicions nacionals, el gran objectiu de l’esportista FER és aconseguir la mínima per a participar en el Mundial juvenil del proper mes de juliol en Cali, Colòmbia.