Eusebio Cáceres no competirà en l’Europeu d’Atletisme de Praga per les seues molèsties en el peu dret

El malefici d’Eusebio Cáceres en les grans competicions internacionals continua. L’atleta FER va decidir ahir dijous renunciar a participar en el Campionat d’Europa en pista coberta en Praga del proper cap de setmana. La raó, las molèsties que patix en el peu dret durant les últimes setmanes i que ja li van impedir disputar el Campionat d’Espanya a Antequera.

“És el millor i el que m’han aconsellat”, reconeix un resignat Eusebio Cáceres. “No me trobe del tot bé, no millore, a pesar de portar una setmana pràcticament parat. Si bote, hauria de ser infiltrat; a més, amb el risc que se m’agreugen les molèsties. Me sap greu perdre’m un Europeu que me feia molta il.lusió, però és millor no arriscar”, comenta l’atleta d’Onil, que té la segona millor marca continental de llargada en 2015 amb 8’16m, a tan sols un centímetre dels 8’17 abastat pel britànic Greg Rutherford.

Per tant, per tercer any consecutiu, almenys de moment, Eusebio Cáceres no podrá xafar el podi en una gran competició internacional. En el Campionat del Món a l’aire lliure de Moscou en 2013, va quedar-se a un centímetre del bronze; en l’Europeu de 2014  també a l’aire lliure en Zurich, va repetir la quarta plaça, però amb la desgràcia de lesionar-se en ple concurs. I ara, quan era un claríssim aspirant no sols a les medalles, sino a proclamar-se fins i tot campió d’Europa, un nou contratemps trenca les seues aspiracions. Com el propi Cáceres comenta, “a pensar ja en el Campionat del Món de Pekín en agost, qué remei”.