Eva Gil Tatay s’estrena en la classe olímpica 470 durant el Campionat d’Espanya de vela que es disputa a Cadis

 
La regatista Eva Gil Tatay va començar a disputar ahir en la Badia de Cadis un Campionat de Espanya especial. L’esportista FER competix per primera vegada en l’especialitat olímpica de 470 després d’un 2014 dedicat a la classe làser radial i en el qual, com a millors resultats, va obtindre una cinquena plaça en el Campionat d’Espanya sub’19 així com el títol autonòmico absolut.

Per tant, des d’ahir, per a Eva tot és nou. La regatista valenciana afronta un certamen nacional molt exigent, tant per debutar en una categoria novedosa per a ella, tant pels seus cinc dies de durada (de dimecres a diumenge), com por les 12 regates que el composen. Als seus 17 anys, Eva és la competidora més jove dels 100 participants en 470. El seu company d’embarcació és el balear Juan Carlos Serrano.

El Campionat d’Espanya en la modalitat de 470 reunix tant la categoria senior como la junior, a la qual pertany Eva Gil. La competició es la mateixa per a tots. No hi ha distincions. I es a la conclusió de totes les regates, quan s’establixen les classificacions per separat en cadascuna de les dos categories. L’objectiu de la regatista FER es ambiciós: “aconseguir una de les cinc primeres posicions en la divisió junior. Si acabem en eixa ubicació, considerant que debutem en 470, ja ho consideraria com un exit”, apunta Eva.