Fátima Diame, el diamante del futuro de la longitud española

 

Un passeig pel riu Túria, en concret pel tram on es troben les pistes d’atletisme, va canviar la vida de Fátima Diame per a sempre. Els ulls d’una xiqueta de 10 anys van ser captivats al vore que bé s’ho passaven els xics i xiques de la seua edat jugant a fer atletisme. Un joc al qual ella també volia jugar.

El seus pares al vore-la tan il.lusionada no van poder negar-se i la va apuntar a l’escola d’atletisme del València Terra i Mar. I molt prompte va començar a destacar tant als entrenaments com a les primeres competicions. Eixa progressió es va fer patent quan va entrar a formar part del grup selecte d’entrenaments d’atletes de Rafa Blanquer. Un moment que Fátima Diame recorda amb il.lusió però també amb por perquè era conscient que havia donat un salt de categoria.

“M’impactava molt entrenar amb Rafa Blanquer, ja que era un entrenador que havia tingut atletes de renom internacional com Niurka Montalvo o Concha Montaner”, assegura l’atleta FER.

Més que temor el que sentia la jove esportista era admiració i responsabilitat de retornar la confiança depositada en ella. Pero açò ja ho ha tornat amb escreix, ja que no sols ha passat d’ idolatrar atletes com Concha Montaner o Mar Jover a competir davant d’elles, sinò que a més s’ha guanyat el ser considerada la futura reina de la llargada . Prova d’açò, és el títol de Campiona absoluta en 60m llisos i en salt de llargada al 2014 o el bronze a l’Europeu junior a Suïssa,

Uns èxits dels que també gaudeix en l’ombra el seu entrenador, Rafa Blanquer. Una persona clau en la gestió de la seua progressió i èxit i a qui ella considera com a un pare. De fet, quan intenta agrair-li tot el que ha fet per ella, en el nou capítol d’Entrevistes Fer-Crec en tu que protagonitzen junts, no pot contenir les llàgrimes. Una emoció que intenta trencar Blanquer dient-li que eixe sentiment és compartit i a més li aconsella que continue treballant com fins ara perquè està convençut que està entrenant a una futura medallista olímpica.