Festa esportiva, exemple solidari

Bany d’èxits. Amb tanta quantitat i tanta qualitat, era previsible que el Projecte FER gaudira d’un cap de setmana pròdig en triomfs i bons moments. Entre que l’agenda oferia múltiples opcions, i entre que els esportistes FER ja no són simples competidors i s’han convertit en autèntics referents en moltes especialitats, el respectable botí abastat durant les últimes dos jornades no és cap sorpresa. Especialment cridaner resulta el festí protagonitzat en el Campionat d’Espanya absolut de taekwondo. Mentre Daniel Ros i Raúl Martínez van ratificar la seua condició d’apostes segures y van abastar les medalles d’or en les seues respectives categories de pes corporal (cinqué or per a Daniel, quart per a Raúl), la gran campanada arribava de la mà de Blanca Palmer. Amb tan sols 17 anys, i encara en edad junior, l’esportista de Gandia signava una actuació de somni i es proclamava campiona d’Espanya absoluta en la seua estrena en la competició després de guanyar els quatre combats afrontats. El seu futur és esplendorós.

Pel que respecta a l’atletisme, l’esport rei oferia dos jornades espectaculars. En clau domèstica, la ciutat de San Sebastia acollia el Campionat d’España promesa, o sub 23. Dels 5 esportistes que van competir en el recinte basc, quatre d’ells ascendien al podi. Fátima Diame i Fernando Ramos s’adjudicaven l’or en la llargada femenina i femenina respectivament. A més, Judit Prats, en llançament de pes, aconseguia una excel.lent plata en la seua estrena en la categoria promesa, i el velocista Dani Mazón abastava el bronze en els 60m llisos amb millor marca personal inclosa.

Encara en atletisme, Pablo Torrijos no mantenía la progressió exhibida des del principi de temporada. En este cas, el castellonenc signava una actuació prou més discreta en la reunió internacional celebrada en Metz, França, on va arribar fins els 16,32m, un registre prou llunyà de la mínima olímpica exigida per a participar en Rio. Altres èxits cassolans s’escenificaren en Murcia i Valladolid. En Murcia, Roberto Plumed es penjava una brillant medalla de plata en el Campionat d’Espanya absolut de lluita grecoromana. Tal i com ocorreguera fa dos setmanes en el Nacional sub 23, l’esportista de Sagunt guanyava tres combats, però no podia atrapar l’or després de caure en la final. Mentrestant, la jove Marina Ñíguez atrapava un meritori bronze en el Torneig Estatal, un certamen semblant a un Campionat d’Espanya i que va reunir en Valladolid les 48 millors jugadores juvenils del pais.

LOS JUGadORES DE LAS SELECCION ESPÑOLA DE RUGBY 7 HACIENDO UN DIQUE EM FIJI CONTRA EL CICLÓN

I a banda d’allò purament esportiu, un representant del Projecte FER també ha sigut partícep d’un exemple de solidaritat. Integrant de la selecció espanyola absoluta de rugbi 7, César Sempere ha vixcut en primera persona el pas del cicló Winston en l’illa de Fiji, on el combinat nacional es troba concentrat des de meitat de febrer i fins el 2 de març. Amb ratxes de vent de 350 km/h, César i els seus companys van fer honor al seu apel.latiu de “lleons” i van ajudar a la construcción de dics amb sacs d’arena per a mirar de minimitzar els efectes de la catástrofe i de les ones. Una lliçó de vida i humanitat que ha propiciat l’admiració general i el més sentit agraïment per part dels empleats de l’hotel en que s’allotja l’equip espanyol i, per extensió, dels habitants de l’illa.