Després de gloria olímpica, cita amb el quiròfan

El 21 d’agost de 2016 sempre estarà tatuat en el cor de Alejandra Quereda i Elena López. Des de xicotetes somiaven amb la glòria olímpica i després de 8 anys al màxim nivell eren conscients que pel tapís de Río passaven la gran oportunitat de les seues vides, el moment per al qual portaven preparant-se tota una vida. I ho clavaren.

Les gimnastes FER al costat del conjunt nacional van fer dos exercicis perfectes en la final dels Jocs Olímpics, que van valdre una medalla de plata. Meses després d’eixe èxit encara s’emocionen al recordar-lo i les dos coincideixen que la plata olímpica és el éxit més important de les seues carreres. Però per arribar a pujar-se a un podi olímpic han hagut de pagar un alt preu ple de sacrificis, durs entrenaments (més de 4.000 repeticions van fer dels exercicis de la final olímpica), dolors i lesions.

“Esta medalla recompensa tot l’esforç i sacrifici que hem invertit durant els últims anys. Però tot açò forma part del camí, cap èxit en la vida s’aconsegueix sense esforç”.

Tota una marató que com indica Elena López tornarien a repetir sense dubtar-ho. “Esta medalla recompensa tot l’esforç i sacrifici que hem invertit durant els últims anys. Però tot açò forma part del camí, cap èxit en la vida s’aconsegueix sense esforç”.

I elles ho han sobrepassat de llarg. Després d’arribar al límit s’han vist obligades a fer un paró. Elena López després de diversos esquinces passarà el pròxim 6 d’ abril pel quiròfan per a operar-se del seu turmell dret. Per la seua part, Alejandra Quereda sofreix des de fa anys una lesió en el maluc que li ha danyat el fèmur i està valorant amb els metges passar per cirurgia.

D’esta manera, el principal objectiu per a les dos enguany és recuperar-se de les seues lesions per a poder tornar a competir al màxim nivell i perquè no somniar amb Tòquio 2020, encara que com admeten les dos, encara queda molt lluny.