El Projecte FER no ha descansat en ple mes d’agosto

Una sisena posició en la final de l’exercici de cintes. Éste és el millor resultat obtingut per Alejandra Quereda i Elena López durant la Copa del Món que la selecció espanyola de gimnàstica rítmica ha disputat en Sofia. A apenes tres setmanes de la celebració del Campionat del Món a Alemanya, tots els combinats nacionals afinen les seues respectives preparacions. Amb una competència cada volta més ferotge, l’equip espanyol no va poder accedir a la final de l’exercici mixte (el disputaven els huit millors en la fase de classificació), pero sí va arribar a la final de cintes, disciplina en la qual va obtindre la sisena posició. La posada a punt per al Mundial acabarà de polir-se este proper cap de setmana en la Copa del Món de Kazán, última oportunitat de mesurar-se amb la resta de rivals abans que el dia 7 de setembre arranque la cita culminant en este 2015.

A Rússia viatjaran en pocs dies Alejandra i Elena, i precissament en Rússia han competit este cap de setmana els taekwondistes FER Raúl Martínez i Daniel Ros. Tots dos han participat en el Grand Prix de Moscou, prova que més punts repartix enguany en la carrera cap als Jocs Olímpics de Rio, només per darrere del Campionat del Mon del passat mes de maig, i que reunix els 32 millors classificats en les diferents categories de pes corporal. Els dos van caure en les primeres eliminatòries. Raúl Martínez va arribar fins el segon combat, els huitens de final, ronda en que va caure davant un rival iranià que en maig va proclamar-se campió del món, mentre que Daniel Ros va perdre en el primer torn (setzens de final) contra un adversari italià que ocupa la dotzena posició en el ranking mundial de la seua categoria de pes. Els dos taekwondistes buscaran millor fortuna en el següent Grand Prix, previst en Turquia a meitat de setembre.

Per la resta, el cap de setmana ha deparat una doble referència en el mon de la vela. D’una banda, Paula Lissorgues finalitzava en una brillant setena posicio el Campionat del Món sub 18 en la classe làser 4.7, certamen que este passat dissabte va acabar en Holanda. També setena fa poques setmanes en l’Europeo de Polònia, la jove regatista alacantina transmet senyals molt esperençadores de la seua progressió. D’altra, des d’este dissabte i fins el proper dijous dia 20, Iván Pastor està disputant una prova preolímpica de la modalitat RS:X en les mateixes aigües que d’ací a un any acolliran les competicions de vela durant els Jocs de Rio de Janeiro. Després de dos jornades (el campionat conclou el dia 20), l’esportista de Santa Pola ocupa una notable cinquena posició de 28 competidors.

Por últim, en tennis, després de guanyar dos partits, la castellonenca Sara Sorribes va caure en els quarts de final del ITF de Praga. El pitjor no va ser la derrota, sino una possible lesió muscular que amenaça la seua presència la propera setmana en la fase prèvia del US Open de Nova York, últim Grand Slam de la temporada.