Gloria Fernández es “rearma” abans de viatjar a Corea i Buenos Aires

Toca espolsar les maletes. El calendari torna a poblar-se de cites per a la tiradora olímpica Gloria Fernández Caballero (modalitat pistola d’aire) . A més, amb esdeveniments majúsculs i amb destins molt llunyans. A manera d’aperitiu, la prometedora esportista de Favara, de 17 anys, va tindre un animat inici d’any. Al gener, va viatjar fins a França per a disputar el Torneig Internacional de Fleury. I al febrer, es va desplaçar fins a Gyor, Hongria, on va aconseguir dos grans fites. D’una banda, a pesar de ser una de les més jóvens de les 58 participants, va aconseguir una excel·lent octava plaça en el Campionat d’Europa júnior. D’una altra, es va convertir en una de les jugadores del vell continent que va obtindre la classificació per als Jocs Olímpics de la Joventut, previstos en Buenos Aires per al mes d’octubre. Abans, la setmana que ve, Gloria competirà en el torneig júnior del Mundial, que es celebra en Corea. A l’esportista FER li esperen dos mesos d’autèntic vertigen.

De les 2 competicions, a Gloria li fa “especial il·lusió la de Corea. Sobretot, pel destí. Em ve de gust conèixer un país tan exòtic. Ara bé, em dóna un poc de respecte el jet lag. A més, viatge pocs dies abans de competir, el meu torn és el 5 de setembre. Ja veurem com reaccione”, comenta la tiradora FER. Respecte a les seues opcions en ambdós tornejos, Gloria és optimista. Sap quin és l’espill en què reflectir-se. “En Hongria, en el torneig classificatori per als Jocs Olímpics de la Joventut, vaig afrontar la competició com un entrenament. Sense pressió, sense tensió. Com si no fóra conscient del que hi havia en joc. I em va eixir fenomenal. El mateix em va ocórrer en la fase de classificació del Campionat d’Europa. De fet, vaig ser la millor de les 58 participants. Ara bé, moments abans de disputar la final, no sé la raó, però em vaig posar molt nerviosa. Vaig acusar l’absència del meu entrenador i vaig quedar l’octava, l’última de les 8 finalistes. L’important que pot arribar a ser l’aspecte psicològic; i més, en el meu esport”, confessa Gloria.

De cara al Mundial júnior de Corea i als Jocs Olímpics de la Joventut, la tiradora FER compta amb una arma, mai millor dita, a favor seu. Gloria torna a sentir-se còmoda amb el seu instrument de treball. La història és molt curiosa. Des que es va introduir en el tir olímpic, l’esportista de Favara havia utilitzat la mateixa pistola durant 4 anys. El pas del temps l’estava desgastant. Però Gloria es negava a abandonar-la. A base de martingales i pedaços, va aconseguir utilitzar-la a Hongria. Va ser el seu últim servici. “Vist allò que s’ha vist, encara no m’explique com ho vaig poder fer tan bé a Hongria amb una pistola en condicions tan precàries. El cas és que no donava per a més. Amb molta nostàlgia, perquè formava part de mi, vaig haver de jubilar-la i sustituirla”, recorda Gloria.

A partir d’eixe moment, l’esportista FER va començar una etapa complicada. No hi havia forma d’adaptar-se a la seua nova arma. “Fins que, fa poques setmanes, decidim introduir canvis. Vam recuperar la pistola vella i encarregarem que una persona experta en la matèria copiara la seua empunyadura a la nova pistola. Feliçment, el canvi ha sigut molt positiu. Torne a sentir-me còmoda i torne a disfrutar en el dia a día”, explica Gloria Fernández. L‘esportista FER ja sap que en 2019 seguirà en el CAR de Madrid. Serà la seua tercera temporada consecutiva en la capital d’Espanya. “Clar que m’agradaria estar a València, però a Madrid em trobe bé. Sempre ho dic. Si vols arribar lluny en l’esport, i eixe és el meu cas, has de disposar de les millors condicions i mitjans possibles. I en CAR de Madrid, els tinc”, conclou Gloria. Tot siga per aconseguir el seu gran somni: ser olímpica a París 2024.