Gloria Fernández, de la música al tiro olímpico

Disciplinada, segura de si mateixa i molt exigent. Estas són les qualitats que defineixen a Gloria Fernández, que amb tan sols 16 anys, és una de les promesses del tir olímpic.

Un esport en el qual va començar de casualitat. Després d’una infància dedicada als estudis de música, als 13 anys va decidir abandonar el clarinet per a provar sort amb la pistola i convertir-se en tiradora com el seu pare. I tan sols mig any després de començar a entrenar ja estava competint a nivell nacional. Després d’eixe primer Campionat d’Espanya en el qual va finalitzar tercera, van vindre molts més en el quals va anar agafant experiència perquè els seleccionadors es fixaran en ella i li van proposar incorporar-se al CAR de Madrid.

 “En la meua especialitat si vols lluitar per a arribar a uns Jocs Olímpics has d’entrenar en el CAR”

Açó va suposar, com ella mateixa reconeix, un punt d’inflexió en la seua carrera esportiva, ja que entrenar al CAR li ha permet progresar i abastar el nivell que té hui en dia. “En la meua especialitat si vols lluitar per a arribar a uns Jocs Olímpics has d’entrenar en el CAR, sinò és molt complicat. Pel que, estar açí es el millor que m’ha pogut passar per a poder lluitar pels meus objectius”, admet Gloria Fernández.

El passat cap de setmana es va proclamar Campiona d’España junior, un éxit del qual no está del tot contenta perquè admiteix que podía haver competit a un nivell molt més alt. Una opinió que pot sorprende a molts , però no als quals coneixen a Gloria Fernández perquè la tiradora sempre busca la perfecció. De fet, un dels seus lemes es que mai “has de donar res per perdut, sempre pots donar-li la volta”.

Amb eixa mentalitat afrontarà els reptes que li esperen a 2018, on donarà el salt a la categoria juvenil, en la qual espera millorar el seu rendiment i lluitar per classificar-se per al Campionat d’Europa de febrer.

“Acudir a L’Europeu , després de no poder estar al Mundial per malaltia seria una gran motivació estar a L’Europeu. Significaria donar-li sentit a tot el que he lluitat durant els últims anys”, conclou l’esportista FER.

“Acudir a L’Europeu , significaria donar-li sentit a tot el que he lluitat durant els últims anys”