Colp d’efecte de Raúl Martínez a Londres (Crònica del cap de setmana)

El cap de setmana més internacional del mes d’octubre s’ha saldat de manera dispar per als esportistes FER. Una medalla de bronze en taekwondo, un cinquè lloc en ciclisme en pista i un setè lloc en judo són els resultats més brillants d’unes jornades que ens ha conduït a les capitals de Regne Unit, Alemanya i Croàcia.

La millor notícia arribava a mitjan vesprada del diumenge. Raúl Martínez (categoria de menys 80 kg) conquistava la medalla de bronze en el Grand Prix de Londres. El taekwondista d’Elx vencia a tots els seus rivals fins a l’eliminatòria de semifinals, on queia a les mans d’un contrincant costamarfileny, campió olímpic en Riu 2016. Esta tercera plaça aconseguida en la capital britànica es converteix en un dels resultats més notables de Raúl Martínez en 2017. Possiblement, per damunt del bronze en el Open de Las Vegas i de la plata en la Universiada de Taipei.

Mentrestant, les actuacions de Daniel Ros (+80 kg.) i Blanca Palmer (-49kg.) a Londres es resolien amb un resultat similar. Tots dos guanyaven el seu primer combat, però no superaven la ronda de vuitens. Els dos esportistes FER cercaran millor fortuna en la pròxima cita dels seus respectius calendaris: el Open de Croàcia, previst a mitjan de novembre.

A Berlín, en el Campionat d’Europa absolut de ciclisme en pista, Sebastián Mora aconseguia una meritòria cinquena plaça, de 18 parelles en competició, en la prova de madison. El tàndem format pel balear Albert Torres i el ciclista de Vila-real no aconseguia revalidar la medalla d’or aconseguida en els Europeus de 2015 i 2016. Una caiguda de l’esportista balear a meitat de la competició va resultar insalvable i els va allunyar del podi. No obstant açò, tots dos corredors es mostraven satisfets pel seu paper i optimistes de cara a les pròximes Copes del Món de Polònia i Manchester i, sobretot, amb vista al Mundial de l’any que ve als Països Baixos.

Ja sense company, en la prova individual de puntuació, Mora finalitzava en la 14ª posició entre els 24 corredors que van prendre part en esta disciplina. Minuts després de la competició, el propi ciclista reconeixia que no havia tingut bones sensacions durant la mateixa. Per la seua banda, Alejandro Martínez Doll concloïa la seua participació en l’Europeu amb un discret 19º lloc en l’especialitat no Olímpica d’1 km.

A més, en el Campionat del Món junior de judo celebrat a Zagreb, sort dispar per als dos esportistes FER. María Victoria Serrano no superava la segona ronda en categoria -70 kg., mentre que Salvador Cases aconseguia el divendres un meritori setè lloc en -66kg. A l’alacantí li va ocórrer el mateix que fa un mes en el Campionat d’Europa: es va quedar a les portes de les medalles.