Intens cap de setmana per al Proyecte FER

Sense treva ni abans, ni durant ni després. El recent cap de setmana ha exercit de transició, de nexe, entre els grans triomfs aconseguits abans de la seua arribada, entre la intensa activitat registrada en el seu transcurs, i entre els problables nous èxits previstos per a les properes hores. En els dies anteriors, i coincidint amb l’inici del Campionat del Món d’atletisme paralímpic en Doha, el Projecte FER va donar-se un bany de glòria i autoestima amb les medalles aconseguides per Kim López (bronze en pes F12) i per José Cano Blanco (plata en llargada F13). El mateix Iván no competia este dissabte en els 100m llisos T13 a causa d’unes molèsties musculars. No obstant això, el botí que el Projecte FER pot emportar-se de Doha és encara incipient. Hui mateix, Héctor Cabrera aspira a pujar al podi en la prova de javelina F12, disciplina en la qual l’atleta d’Oliva és l’actual campió d’Europa. I demà dimarts, en el llançament de disc de la categoria F11, será el torn de David Casinos, una aposta quasi infalible.

Alhora que el Mundial d’atletisme paralímpic donava les seues primeres passes, el Campionat del Món de vela clase RS:X arribava a la seua conclusió. L’actuació d’Iván Pastor mereix un notable alt. El regatista alacantí ha ocupat finalment la setena posición del selecte i exigent certamen celebrat en Omán. I per descomptat, com a millor espanyol dels 4 participants, s’ha reivindicat com el destinatari ideal del billet que a la vela nacional li corrrespon en la classe RS;X dels Jocs Olímpics del proper estiu. Amb la seua experiència, jerarquía i caràcter competitiu, el de Santa Pola ha demostrat que mereix eixe passaport. Que la seua embarcació és la millor per a portar-lo i defensar-lo per quarta vegada seguida. Pot acabar de signar-lo el proper mes de desembre, durant la disputa de la Copa de Brasil.

A més, l’últim cap de setmana desenrotllat íntegrament durant el mes d’octubre també va acollir la celebració de dos Campionats d’Europa per a sengles esportistes del Projecte FER. D’una banda, Blanca Palmer es quedava a les portes de les medalles en l’Europeu junior de taekwondo en Letònia. La gandienca va guanyar dos combats, però va caure en el creuament de quarts de final, l’avantsala de la lluita pel podi. D’altra, Joan Calatayud va participar en la victoria de la selecció espanyola en el partit inaugural del Campionat d’Europa sub 19 de rugbi 15 de Portugal. El combinat nacional s’imposava per 11 a 0 a Alemanya i es classificava per a les semifinals, on espera Rússia.

El mosaic competitiu de les últimes quaranta huit hores es va completar amb altres modalitats esportives. En triatló, Tamara Gómez tancava l’any 2015 amb una de les seues millors actuacions del curs: l’onzena plaça en l’última Copa del Món de l’any, la celebrada en Corea. També en triatló, Jesús Gomar, tercer, i Roberto Sánchez Mantecón, nové, van competir a un gran nivell en la Copa Continental disputada en el Marroc. En esgrima, la valenciana Diana Victoria Modéjar (modalitat de floret) encetava la seua nova temporada amb una brillant segona posició en la prova del ranking nacional absolut de Barcelona. Després de guanyar 6 duels, només perdia en la final. Por últim, l’alacantina Paula Lissorgues evidenciava, de nou, el seu prometedor futur i guanyava l’Europa Cup de vela en classe làser 4.7, competició sub 18 i desenrotllada en Murcia. Allò més significatiu és que Paula no només va imposar-se en la classificació global femenina. També va quedar per davant de tots els xics.