Iván Cano es proclama campió d’Europa a Berlín

Una estrena de somni. La setmana comença amb la primera medalla de la delegació FER en el Campionat d’Europa d’atletisme paralímpic, certamen que se celebra a Berlín des d’este dilluns i fins a diumenge que ve. L’alacantí, Iván José Cano ha brillat amb llum pròpia en la jornada inaugural de la cita continental i s’ha imposat a la resta de participants amb un salt de 6,77m, que ho ha catapultat fins al més alt del podi.

L’esportista FER ha començat la sèrie titubejant, amb un primer bot nul i dos bots per davall dels 6,60m.  A l’alacantí li ha costat entrar en calor, però l’espera ha valgut la pena. En el quart salt, ha desapegat les sabatilles del tartà per a volar fins als 6,77m. Una xifra màgica que cap altre participant ha sigut capaç de superar en la resta d’intents.

L’atleta FER, de 23 anys, aconseguix, així, revalidar el títol de campió d’Europa en salt de longitud T13 (categoria de discapacitat visual) que ja va aconseguir en Grosseto en l’Europeu de 2016, i es consagra com un dels saltadors més potents del panorama paralímpic internacional. Immillorables perspectives de cara als Jocs de Tòquio 2020, l’agenda del qual inclourà, per primera vegada en la història, esta disciplina.

Dijous que ve, Iván participarà en les semifinals dels 100m llisos F13 amb l’objectiu de millorar l’onzena posició de Grosseto’16. L’esportista FER espera complir amb les expectatives i realitzar una bona actuació que li atorgue el passaport per a la final del divendres.