José Luis Giera: “Aspiravem a l’or, pero la medalla de bronze en un Mundial és un gran resultat”

Recentment arribat a casa després de la seua aventura asiàtica, l’esportista FER José Luis Giera fa balanç del Campionat del Món de futbol per a cecs, en el qual la selecció espanyola ha aconseguit la medalla de bronze.

Pregunta: Qué nota li poses a l’actuació d’Espanya en el Mundial de futbol per a cecs de Tòquio?
Resposta: Positiva. Reconec que les expectatives eren altes i que ens haviem fixat l’objectiu màxim: ser Campions del Món. Varem fregar la classificació per a la final i únicament els penals ho evitaren. Però transcorregudes ja quasi 72 hores des de la conclusió del torneig, estem satisfets i considerem que tornar-nos amb el bronze penjat del nostre coll és un gran resultat.

P: Sis partits disputats, un únic gol anotat i medalla de bronze. Això si que es màxima rendibilitat. 
R: sense dubte. Però que ningú no pense que hem practicat un joc defensiu i conservador. Ni molt menys. El que passa es que, en estes grans competicions, tan important és marcar gols com no encaixar-ne. El nostre treball defensiu ha sigut espectacular i una de les claus de l’èxit. 

P: Lamentaves abans que els penals evitaren l’accés a la final, però en el còmput global eixe cara o creu ha afavorit més que perjudicat.
R:Ha sigut el campionat dels penals. Va exir cara a 3 ocasions i creu en una. Perdre així una semifinal és dur, però reconec que la tanda de penals també ens va colocar en els quarts i en les semifinals, i ens va concedir el bronze en el partit pel tercer i quart lloc. Per tant, no ens podem queixar. 

P: Ara toca aparcar la selecció i centrar-se ja de nou en la lliga domèstica. 
R: Així és, la pròxima cita amb la selecció espanyola ja serà l’Europeu el proper mes d’agost de 2015. Ara cal posar de nou els cinc sentits en el meu equip d’Alacant. Reprenem la lliga este cap de setmana i ho fem, ni més ni menys, que contra el líder, l’equip de Madrid. Tant de bo aprofitem el bon estat de forma que portem del Mundial per tal d’aportar el màxim al nostre conjunt.