Juan Roig dobla la inversió en el Projecte FER per a motivar els esportistes davant el repte de la COVID-19

La Fundació Trinidad Alfonso, entitat presidida per Juan Roig, ha decidit pràcticament doblar l’ajuda als integrants del Projecte FER 2020 i destinar, del seu patrimoni personal, una bossa de més de 800.000 euros addicionals per a accelerar la tornada a la normalitat. L’objectiu no és un altre que motivar els esportistes del Projecte FER perquè recuperen, com més prompte millor, el seu estat físic i siguen capaços d’aconseguir i, fins i tot, superar els seus nivells de rendiment esportiu previ al confinament provocat per la crisi sanitària de la COVID-19

La segona partida anirà orientada als 21 integrants del programa FER Entrenadors i puja a 100.000 euros. Els preparadors podran acollir-se a esta iniciativa de ‘FER +’ que destinen les ajudes finalistes contemplades a desplaçaments a concentracions o competicions, i el cost de les quals assumisca el mateix entrenador. Amb esta nova aportació els entrenadors disposaran d’un total de 250.000 €.

Pel que fa a la primera partida, s’han establit diferents quanties per cada una de les tres categories del Projecte FER. D’esta manera, per als esportistes de la categoria Elit l’ajuda serà de fins a 9.000 euros. Per la seua part, cada esportista de la categoria Promeses podrà acollir-se a una ajuda màxima de 6.000 euros. En el cas dels esportistes de la categoria Viver, la quantia addicional serà com a a màxim de 3.000 euros. Pel que fa als FER entrenadors, cada un d’ells podrà rebre una ajuda màxima de 5.000 euros.

“En la presentació del Projecte FER del passat 7 d’abril ja vam dir que anàvem a mantindre les beques dels nostres esportistes de cara a l’any que ve. Hui, aprofitant que estem just a 15 mesos de l’inici de la cita olímpica, fem un pas més amb la creació d’una bossa d’ajuda extraordinària per a ells. Ha sigut una idea impulsada personalment per Juan Roig, el President de la Fundació, per a incentivar els esportistes i motivar-los perquè, com més prompte millor, recuperen la seua millor forma física. I si poden tornar amb més força, molt millor. Estem vivint unes setmanes complicades pel confinament i sabem que ells estan fent un gran esforç per a no quedar-se arrere. Nosaltres volem animar-los perquè continuen treballant i entrenant perquè #EstoNOtienquePARAR”, va explicar Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso.

FER +” comptarà amb el suport i l’assessorament del Comité Olímpic Espanyol (COE) i del Comité Paralímpic Espanyol (CPE), entitats que contribuiran a contrastar la veracitat de les sol·licituds i necessitats presentades pels esportistes i els entrenadors.