Joventut, diví tresor

Joventut i futur. Éste és el denominador comú de les principals protagonistes del Projecte FER durant este passat cap de setmana. Els seus recents resultats corroboren unes expectatives més que prometedores. I en alguns casos representen un punt d’inflexió després d’una etapa de certs dubtes. Que li ho pregunten, per exemple, a Tamara Miquel, qui en apenes unes hores ha rebut una impagable injecció de confiança i optimismo. L’esportista de Picanya es proclamava guanyadora de l’Open de Saragossa de taekwondo per davant de la seua inseparable i també representant FER Blanca Palmer.

Les dos donen enguany el salt a la divisió sub 21 i senior. Tant Tamara com Blanca van participar en Saragossa en la categoria de menys de 49 kg. I l’èxit va ser total. Les dos esportistes van superar tres combats abans de plantar-se en la gran final. Especialment brillants van resultar les victòries abastades en la ronda de semifinals. Blanca va derrotar una bicampiona d’Espanya senior; Tamara va doblegar la campiona nacional junior en 2015. Ja en la final, i donada la seua relació tan especial y com a companyes del club Olimpo, van optar per no dirimir el combat i per jugar-se el títol amb una moneda a l’aire. La sort i l’or van correspondre a Tamara; la plata va ser per a Blanca. No obstant, els seus primers missatges de la temporada representen tota una invitació a l’esperança.

Del tapis a la piscina. Fins a tres esportistes del Projecte FER compareixen en la Copa d’Espanya de clubs de natació. D’una banda, Natalia Peña competia amb el Canoe en la divisió d’honor (la máxima categoria). En cada prova participaven 16 nadadores, 2 per club. Natalia, que reapareixia després de l’operació de muscle de meitat de 2015, va ser quarta en els 100m esquena i sisena en els 50m esquena. D’altra, Ester Muñoz era una de les integrants del Club Castalia de Castell en la Primera Divisió (segona categoria). La castellonenca va guanyar els 100m esquena, i va ser segona tant en els 50m com en els 200m esquena. A més, la nadadora paralímpica abastava en els 100m papallona la mínima B per a Rio 2016. Ariadna atacarà en març la consecució del registre màgic en la seua prova favorita, els 400m.

A més, el cap de setmana deixa altres registres menys brillants. En esgrima, després de superar la fase previa, Manu Bargues era eliminat en la primera eliminatòria directa (quan quedaven 128 competidors) de la Copa del Món categoria absoluta en Alemanya. Mentrestant, en judo, Laura Gómez guanyava el primer combat, pero queia derrotada en la ronda de huitens de final del Grand Prix de Cuba. Per últim, en la classe RS:X de vela, Iván Pastor afronta des de hui la Copa del Món de Miami. És la primera competició de 2016 I el primer repte per al regatista de Santa Pola després de rebrer fa un mes la confirmació del seu passaport olímpic per a Rio 2016.