Kim López: “Altres atletes voldrien ser valencians per a entrar en el FER “

Kim López va arribar fa pocs dies a Espanya des de Doha. La seua maleta tenia més pes a la tornada que a l’anada. La raó, la doble medalla aconseguida en el Campionat del Món d’atletisme paralímpic. L’esportista valencià abastava un bronze en el pes i una plata en el disc, les dos proves en la categoria F12, i es reafermava com un valor sòl.lid i segur, ja no sols del Projecte FER, també de l’atletisme adaptat espanyol. Encara que va poder repetir l’or obtingut fa dos anys en elk Mundial de Lió, Kim extrau conclusions molt positives del se upas pel certamen universal i s’emporta una gran injecció de confiança de cara al seu gran somni: els Jocs Olímpics de Rio, els primers en els quals participarà.

Tornes de Doha amb un doblet, una plata en disc, i un bronze en pes. Plenament satisfet o quedar-te a les portes de l’or t’ha generat sensacions agredolces?

Estic content, és clar. Les dos medalles m’han generat una gran alegria, pero en les dos proves vaig abandonar l’estadi amb una sensació agredolça. En pes, pensaba estar un esglaó més amunt; i en el disc, venia llançat per dalt dels 48m, i eixe registre haguera significat medalla d’or segura. En tot cas, encara que no haja quedat primer, aconseguir un doblet en un Mundial és un grandíssim balanç.

Ha sigut un any complicat per les lesiuons. Fins a quin punt te van perjudicar les molèsties físqieus patides en plena competició?

Prou, la veritat. Enguany he tingut lesions de colze i de genoll de les quals no estava plenament recuperat en el Mundial. A més, diez abans de competir en Doha, vaig patir un trencament muscular en els isquios, Amb tots estos problemes, no vaig poder rendir al cent per cent de les meues condicions físiques.

Es pràcticament segur que en Rio 2016 només competiràs en la prova de llançament de pes F12, veritat?

En efecte, de momento el disc F12 no es prova olímpica. Per tant, sols competiré en els Jocs de Rio en llançament de pes,

Pensant en Rio, te veus capacitat per a millorar el bronze aconseguit recentment en el Mundial de Doha?

Estic totalment convençut que puc millorar este resultat. No tinc cap dubte. Encara que les lesions van afectar-me, també reconec que en esta prova concreta no vaig estar al meu màxim nivel. Si llance el pes per damunt dels 16,50m, marca totalment abastable per a mi, puc ser oro o plata olímpic.

Per últim, el Projecte FER s’ha erigit en el gran protagonista d’estos Mundials. Vos pregunten altres companys d’altres llocs d’Espanya pel FER?

I tant que ens pregunten. El FER és cada vegada més conegut en totes les parts. Molts companys d’altres llocs d’Espanya volen ser valencians… (rialles):