Kim López revalida en Grosseto la seua corona europea en pes F12

Amb una autoritat aclaparadora. Així s’ha proclamat Kim López campió d’Europa en el llançament de pes F12 (discapacitat visual) del Campionat d’Europa d’atletisme paralímpic que està celebrant-se en Grosseto, Itàlia. L’esportista FER era el clar favorit per a adjudicar-se la medalla d’or i ha complit clarament les expectatives. D’esta manera, el valencià revalida ka corona continental abastada en l’Europeu de 2014 i es revela com un ferm aspirant a convertir-se en campió paralímpic el proper mes de setembre en Rio de Janeiro.

L’evolució de Kim López, de 27 anys, resulta espectacular. En l’última gran competició internacional, el Campionat del Món de Doha en 2015, l’esportista FER va obtindre la medalla de bronze amb un milor llançament de 15,03m. Hui, en Grosseto, ha projectat el pes fins els 15,62m. La diferencia respecte de la plata i el bronze ha sigut abismal. El segon lloc ha correspost al croat Vucic (14,43m), mentre que el tercer classificat, el bielorrús Buchkov, s’ha quedat en els 13,42m.

Kim López ha aportat la segona medalla a la representació del Projecte FER en el Campionat d’Europa que es disputa en Itàlia. Va inaugurar la collita Héctor Cabrera, qui va abastar la medalla de plata en el llançament de javelina F12-13. La següent opció clara de podi es presenta este proper dimecres, 15 de juny, jornada en que David Casinos afrontará la prova de llançament de disc F11.