L’eterna joventut d’Iván Pastor

Acció. Iván Pastor descompta els dies que li queden per a llançar-se de nou a la mar. Ja percep el so de les ones. En poques jornades, l’esportista alacantí arrancarà la seua dissetena temporada com a regatista professional, la que inaugura un nou cicle olímpic, la que representa el principi d’una aventura concebuda per a concloure a Tòquio, en els Jocs Olímpics de l’any 2020. Perquè esta, i no una altra, és la intenció del representant del Projecte FER . Als seus 36 anys, Iván Pastor esquiva la desmotivació i l’apatia. Continua experimentant l’atracció pel frenesí de la competició. Pel vertigen dels campionats. Per això, ni es planteja l’abandonament del màxim nivell.

L’any 2017 s’inaugura per a Iván Pastor amb la participació en el Campionat d’Espanya, certamen fixat per a l’última setmana del mes de febrer a Cadis. En aigües andaluses, el regatista alacantí intentarà certificar la seua hegemonia domèstica en la modalitat de RS: X i perseguirà la seua cinquena corona nacional de la disciplina Encara que l’esportista FER és el principal favorit per emportar-se el títol, Iván és conscient que, durant este nou cicle olímpic, “vaig a tenir més rivalitat en les competicions domèstiques. Hi ha un ramell de 4 o 5 xics més joves que jo que han creixcut i que exigiran la meua millor versió”, explica l’esportista de Santa Pola.

En tot cas, el Campionat d’Espanya que se celebra a pocs dies a Cadis és només el tret d’eixida a un 2017 amb dos grans esdeveniments en el seu calendari. Al maig, Iván Pastor afrontarà a Marsella el Campionat d’Europa, competició que Iván Pastor ha disputat en 10 ocasions i en la qual va aconseguir la seua millor posició, una tercera plaça, en l’edició de 2011 celebrada a Bulgària. Per a octubre, quedarà la gran cita de l’any, el Campionat del Món, una prova amb un gran simbolisme perquè se celebrarà a Tòquio, en les mateixes aigües que acolliran els Jocs Olímpics de 2020, els que podrien ser els cinquens per a Iván Pastor, després dels d’Atenes, Pequín, Londres i Rio de Janeiro.

A Iván Pastor, se li resisteix el diploma olímpic. El va fregar a Pequín 2008, va ser novè, i el va acariciar a Rio 2016, on va repetir la novena plaça. Per això, vol presentar-se a Tòquio 2020. Primer, si és possible, per a lluitar per les medalles; i després, si el podi no és possible, per, si més no, acabar una competició olímpica entre els 8 primers. Però Iván no està disposat a estirar la seua carrera esportiva quatre anys més “per una simple qüestió d’orgull personal. Ho faig perquè em sent fort, amb ganes, amb motivació. En òptimes condicions físiques i anímiques “, explica el regatista alacantí. Ja és tota institució en l’esport espanyol. Ara, en este nou cicle olímpic, busca l’excelència.