La flota FER es llança a la mar

L’adéu de l’hivern i l’arribada del bon temps també comporten novetats en el calendari esportiu. Per exemple, la reaparició de la vela. La flota del FER ja està preparada per a tornar al mar. En realitat, les competicions nàutiques es van reprendre al mes de febrer amb la victòria de l’incombustible Iván Pastor en el Campionat d’Espanya d’Espanya absolut de la categoria RS: X. L’esportista alacantí té per davant un curs d’autèntic vertigen amb Campionat d’Europa i del Món inclosos. En les properes setmanes, i sense solució de continuïtat, els regatistes més joves del Projecte FER prendran el relleu per tal d’afrontar tot tipus de campionats en les seues diferents classes i categories d’edat. Entraran en acció tots menys Paula Lissorgues, víctima, a principi d’any, d’una desgraciada fractura d’húmer que la va obligar a passar pel quiròfan i que la tindrà apartada de les competicions fins a l’estiu. Paula, per cert, afronta una temporada especial. Després de molts anys en la classe 4.7, avantsala de la classe olímpica làser femenina, l’esportista d’El Campello, de 17 anys, canvia de registre i s’endinsa en la modalitat olímpica 470.

De moment, en 2017, la classe 420 seguirà sent la més concorreguda. Continuarà acollint els germans Balaguer, Carlos i Nacho, i els germans Luján, Quique i Pablo. Però enguany amb novetats, amb matisos. Mentre els Luján (encara com a sub 19) seguiran competint junts, els Balaguer ho faran per separat i amb nous companys de viatge. Carlos (el menut, encara sub 19) formarà parella amb un regatista balear, Toni Masanet. Per la seua banda, Nacho (el més major, ja absolut) afrontarà les competicions nacionals i internacionals amb una fèmina, Maria Bover, també balear. Només el temps dirà si, en un futur, Nacho i Carlos tornen a navegar junts. El ben cert és que, tant per als Luján com per als Balaguer, el present any es perfila com l’últim a la classe 420. Tot apunta que 2018 serà el curs del salt a la classe olímpica 470, disciplina en la qual ja se celebren campionats per a menors de 21 anys.

Durant les últimes temporades, els quatre germans han demostrat les seues grans capacitats en les categories sub 17 i sub 19 de la classe 420. Sense anar més lluny, l’any passat els Balaguer es van penjar el bronze en la competició sub 19 del Campionat d’Europa, mentre que els Luján van aconseguir el mateix metall en la mateixa categoria d’edat, però en este cas en el Campionat del Món celebrat a Itàlia. Per a este exercici, les seues cites principals són el Campionat d’Espanya, previst a l’abril a Vigo, l’Europeu absolut, programat al juliol a Grècia, l’Europeu sub 19, previst a l’agost a Itàlia, i el Campionat del Món absolut, que se celebrarà a Austràlia durant el mes de desembre.

Totes estes competicions figuren en l’agenda de Julia Miñana. La regatista de Xàbia, també de moment regatista de la classe 420, canvia enguany de categoria d’edat. Abandona la divisió sub 17 i, des de ja, començarà a competir en les competicions sub 19. Més exigència, més dificultats, per a una esportista que durant el passat curs es va proclamar campiona d’Espanya sub 17 i va ser quarta en el Campionat d’Europa en esta mateixa categoria d’edat. Finalment, Jorge Navarro comença la temporada del seu rellançament. Després de les lesions i la falta de continuïtat en l’any 2016, en què només va poder ser tretzè a la classificació juvenil del Campionat d’Europa, el regatista valencià (classe olímpica FINN) busca millorar les seues prestacions. Podrà començar a demostrar-ho en breu: a la Regata Internacional Princesa Sofia de Mallorca, que es disputa a finals d’abril.