La Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Paralímpic Espanyol formaran en esport inclusiu el professorat valencià

L’objectiu és arribar a més de 200 docents de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

El president del Comité Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, han signat un conveni de col.laboració pel qual les dos institucions impulsaran un Programa de Formació de Professors d’educació física de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu que adquirixquen o actualitzen coneixements per a aconseguir una inclusió plena i efectiva dels escolars amb discapacitat a través de l’esport.
 
Per a abastar este objectiu, las entitats firmants organitzaran cursos de formació i reciclatge de professorat en les tres províncies valencianes, en els quals els docents podran renovar o adquirir coneixements en matèria d’esport  i activitat física inclusius.
 
Amb el finançament del projecte per part de la Fundació Trinidad Alfonso, el Comité Paralímpic Espanyol serà l’encarregat de coordinar-lo, recolçant-se en el contingut del “Manual de bones pràctiques d’activitat física i esport en un entorn inclusiu”, editat per esta entitat.
 
Les institucions firmants contaran amb la col.laboració de la Generalitat Valenciana i de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, qui s’encarregarà de preparar els materials didàctics, facilitar els professionales que impartiran els cursos i organitzar la logística dels mateixos. La previsió inicial és realitzar cinc cursos de formació durant este any en València, Alacant i Castelló, dirigits a almenys 200 professors.
 
“Estem molt contents per esta col.laboració un any més amb el Comité Paralímpic.A més, estem convençuts que este projecte de formació del professorat és fonamental per a un desenrotllament integral dels xiquets i les xiquetes amb discapacitat, per la qual cosa és fantàstic poder ajudar en el desentotllament del mateix”, va explicar Elena Tejedor