La Fundació Trinidad Alfonso presenta la huitena edició del Projecte FER

La Fundació Trinidad Alfonso ha posat en marxa la huitena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa que concedix ajuda econòmica i visibilitat als esportistes de la Comunitat Valenciana. Hui al matí s’ha donat el tret d’eixida a l’edició de 2020, que quedarà marcada per sempre per l’ajornament dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio, previstos, inicialment, per a este estiu. Molts dels esportistes FER ja estaven classificats per a als Jocs. Mentrestant, altres tenien serioses opcions d’aconseguir-ho en les pròximes setmanes. A pesar d’això, la Fundació Trinidad Alfonso vol subratllar el compromís amb els esportistes del Projecte FER, reconéixer els seus resultats de l’any passat i acompanyar-los, igualment, fins a la cita olímpica de Tòquio, esta vegada l’any 2021.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, i amb una inversió que, en 2020, de prop d’1,2 milions d’euros, compta enguany amb un total de 142 components, el major nombre de les huit edicions d’esta iniciativa, distribuïts en 77 hòmens i 65 dones. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: Elit, Promeses i Viver. Els 34 esportistes inclosos en la categoria Elit, tots d’alt nivell internacional, rebran una ajuda de 18.000 euros; els 38 que formen part de Promeses, nivell que integra esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, percebran 7.500 euros. Finalment, els 70 integrants de Viver, jóvens talents que ja han aconseguit èxits en les divisions inferiors, rebran una assignació de 3.000 € per a aquells que hagen aconseguit resultats nacionals i internacionals, o de 2.000 € per als qui hagen complit el requisit només per una d’estes dos vies.

A més, per tercer any consecutiu, el Projecte FER 2020 també manté l’annex de FER Entrenadors, la línia de suport a alguns dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana. Segons el nombre d’esportistes entrenats i segons la categoria a la qual pertanguen, les ajudes per als preparadors oscil·len entre els 4.000 i els 7.500 €. En esta tercera edició, són 21 els beneficiaris, huit més que l’any 2019. Així mateix, set clubs han sigut distingits com a FER clubs pel nombre d’esportistes FER que tenen en les seues files. Les ajudes rebudes per estes entitats oscil·len entre 10.000 i 15.000 €.

Nou lema 2020: ‘Tu esfuerzo es mi bandera’

L’acte de presentació del FER 2020, que inicialment anava a celebrar-se en l’Alqueria del Basket, també s’ha vist afectat per l’emergència sanitària amb motiu de la crisi del COVID-19. No obstant això, amb l’objectiu de demostrar que #EstoNOTienequePARAR, la Fundació Trinidad Alfonso ha presentat al nou equip del Projecte FER de manera virtual, a través de les seues plataformes digitals i xarxes socials.

El Projecte FER ha arrancat sota un nou lema, com cada edició, que servirà com a missatge de suport als esportistes durant l’any. Aquest 2020 el crit de guerra és ‘Tu esfuerzo es mi bandera‘. Un missatge amb el qual tots els esportistes se sentiran identificats, ja que ells representen millor que qualsevol emblema a la seua nació i a la seua gent. La seua perseverança i els seus assoliments són motiu d’orgull i ajuden a creure que tot és possible quan ens esforcem al màxim.

Juan Roig: “La Fundació continuarà donant supot als esportistes valencians fins a París 2024”

També Juan Roig va participar en esta presentació tan especial del Projecte FER 2020. A través d’una carta, el President de la Fundació Trinidad Alfonso es va congratular per haver aconseguit la xifra més alta d’esportistes en les huit edicions complides fins hui. “Encara que siga des de la distància, vull enviar una abraçada als 142 esportistes que formeu part del FER 2020. Vull transmetre-vos un missatge d’ànim i de força. Sé que esteu quasi un mes sense competir i entrenant com podeu. Però una de les característiques de tot gran esportista és la fortalesa mental, la resistència, i la capacitat per a adaptar-se a tota mena de situacions i rivals”, va assenyalar Roig. A més, vull que sapieu que la Fundació Trinidad Alfonso continuarà donant suport als esportistes valencians a través del Projecte FER quatre anys més, fins a París 2024”, va avançar.