La halterofília valenciana, a conquerir Madrid

El Projecte FER aspira a exhibir múscul este cap de setmana a Madrid. La capital d’Espanya acull este dissabte el Campionat d’Espanya junior d’Halterofilia. La delegació FER està composada per quatre integrants. L’encapçala l’alzirenya Alba Sánchez, figura segura i solvent, i indiscutible favorita per a penjar-se l’or en la seua categoria. I la complementen tres valors masculins emergents, que afronten un dels principals reptes de la seua incipient, pero prometedora, executòria esportiva: Yves Ibáñez, Tomás Ruiz i Christian Millán.

Apostar per Alba Sánchez constituix un exercici sense apenes risc. Als seus, encara, 17 anys, l’haltera FER, allotjada al CAR Joaquín Blume de Madrid des de 2012, és tot yn exemple d’èxit precoç, de talent innat, d’esportista naixcuda per a triomfar en l’art d’alçar peses. Fa apenes un mes, Alba reforçava la seua meteòrica progressió amb una medalla de bronze en el Campionat del Món sub 17 disputat en Perú. En esta mateixa categoria, ja va proclamar-se campiona d’Europa en 2014. Per al Nacional junior d’este cap de setmana en Madrid, l’alzirenya no eludix la seua responsabilitat i se sap “favorita. Al margen del oro de Madrid, afronta este certamen domèstic com un assaig de cara al Mundial junior dentro de un mes en Polonia”, comenta Alba.

No obstant, el gran alicient d’este Campionat junior residix en comprobar les prestacions dels xics. A pesar de la seua joventut, els tres van proclamar-se recentment campions autonòmics absoluts. Ara, preseguixen escalar un esglaó més. Tots ells ja van competir en este mateix certamen de l’any 2014. El millor resultat el va obtindre Tomás Ruiz, qui va abastar la segona posició en la seua categoria de pes corporal de menys de 69 kg. En esta edició, l’haltera d’Alzira no vol fregar l’or, “pretén atrapar-lo. I després de superar una lesió, estic convençut que ho puc aconseguir”.

Quant a Yves Ibáñez i a Christian Millán, les aspiracions també són les màximes. En 2014, el gandienc Yves (menys de 62 kg) va acaronar el podi en esta competició. Va acabar quart. Des d’aleshores, descompta els dies per a saldar este deute pendent. Enguany aspira clarament a medalla; de fet, és segon en el ranquing de la seua categoria. Per últim, Christian Millán (menys de 77 kg) va ser seté en este mateix certamen del passat any. Per al proper dissabte, es considera capacitat per a lluitar per la plata. Segons la seua propia previsió, l’or sembla inabastable.