La vela, la millor medicina de Rafa Andarias

La vida de Rafa Andarias no es pot entendre sense la vela. El mar va canviar la seua vida i ha sigut clau per a millorar de la enfermetat que sofreix des de xicotet. “La vela m’ho ha donat tot. Tenia un problema de coordinació en els braços i en les cames i gràcies a la vela he guanyat força i equilibri”, confessa el regatista FER a sa mare en l’últim episodi d’Entrevistes FER-Crec en tu.

Una situació molt diferent de la qual va haver de viure la seua família quan es van adonar, com desvet.la sa mare, que “alguna cosa no anava bé” perquè no aconseguia mantenir-se sentat. Però amb l’ajuda dels metges, del suport de la seua família i de la vela, su millor medicina, ha aconseguit plantar-li cara a la seua discapacitat i hui en dia és tot un exemple de superació i lluita.

I mostra d’açò, és la quinzena posició que ocupa al ranking mundial de vela paralímpica i la seua més probable participació als pròxims Jocs Paralímpics de Rio. Aquest fet suposaría tot un somni fet realitat i que sens dubte compartiria amb la seua família, ja que sense el seu suport no haguera pogut recórrer eixe llarg camí.

Un procés del qual es sent molt orgullosa sa mare i per això no dubta en embarcar-se en qualsevol projecte o objectiu que es marca Rafa Andarias. Més enllà de l’esforç que ha fet per a superar la seua discapacitat, afirma que no pot negar-se perquè la vela és la seua passió. “Quan parles de vela se te posa una brillantor als ulls que tan sols quan t’agrada alguna cosa de veritat et passa”, conclou la mare de Rafa Andarias.