Gloria Fernández traspassa fronteres

Exigent, frenètic, mogut, apassionant… Són alguns dels qualificatius que defineixen a la perfecció l’inici de l’any 2018 per a Gloria Fernández Caballero. La jove tiradora de Favara (modalitat de pistola d’aire) es disposa a afrontar dos mesos sense treva. Tota una prova de maduresa. Personal i esportiva. A punt de complir els 17 anys, la component del Projecte FER s’endinsa en un territori desconegut: les competicions internacionals. Per primera vegada en la seua incipient carrera esportiva, Gloria va a creuar les fronteres nacionals. El millor termòmetre per a calibrar les il·lusionants expectatives que Gloria desperta en el tir olímpic nacional.

Fa ara mig any, al juny de 2017, Gloria es va portar una enorme decepció. Una inoportuna malaltia li va privar de disputar el Campionat del Món junior. S’imposava la paciència i la resignació. Per partida doble. Mesos abans, l’esportista FER s’havia vist condicionada per una molesta lesió de muscle que, per exemple, li va perjudicar seriosament en el Campionat d’Espanya de la categoria. “En aquell moment, em vaig sentir molt trist. Perdre’m un Mundial junior és un contratemps difícil d’assumir. I més, per una malaltia que em va afeblir bastant. Però afortunadament ho vaig superar. Em vaig centrar a recuperar-me, a preparar el Campionat d’Espanya cadet, i a pensar que era molt jove i em tindria moltes més oportunitats per davant”, rememora Gloria Fernández.

La tiradora valenciana es troba molt il·lusionada davant el trepidant calendari que se li aveïna durant els mesos de gener i febrer. Sobretot, per les seues eixides a l’estranger. A manera d’aperitiu, l’esportista FER afronta en pocs dies el Grand Prix Internacional de Fleury, França. No obstant açò, el plat fort, la gran revalida, arribarà a la fi de febrer amb la presència en el Campionat d’Europa junior en Gyor, Hongria. “Quedar entre les 15 primeres d’entre les, apróximadament, 50 participants previstes seria un grandíssim resultat per al seu primer Europeu junior”, apunta Luis Miguel Pérez Navarro, el seu entrenador i qui millor coneix a l’esportista FER.

El tècnic de La Rioja destaca de Gloria “la seua capacitat competitiva, la seua facilitat per a adaptar-se a diversos escenaris i contextos, la seua gran concentració i el seu do innat per a saber el que millor convé a cada moment”. Luis Miguel Pérez Navarro defineix totes aquestes cites internacionals de les pròximes setmanes com “un merescut premi al seu esforç i a la seua evolució, així com una magnífica oportunitat per a mesurar-se amb esportistes de major experiència que la seua. Segur que van a ser situacions molt enriquidores”, conclou l’entrenador de Gloria. Per a la jove esportista FER, ha arribat una gran rivalitat. Però s’imposa l’optimisme. Perquè Gloria apunta alt.