Llançaments, braçades. cenyides, salts…

 

L’any 2015 expira, però la seua agenda esportiva seguix sense donar treva. En quantitat i en varietat. El Projecte FER en pot donar fe. El recent cap de setmana ha dibuixat un mosaic format per diverses modalitats esportives. Des de les braçades en la piscina fins els vols i els salts de la gimnàstica. Des de les cenyides de la vela fins els llançaments de l’handbol. Llançaments registrats durant els partits que la selecció espanyola femenina ha disputat en Gijón, últims enfrontaments de preparació abans d’iniciar este proper cap de setmana el Campionat del Món.

Les cèlebres guerreres han acumulat dos victòries i un empat en els tres assajos jugats a la ciutat asturiana i es presenten en Dinamarca, seu del Mundial, disposades a repetir les gestes signades en els últims anys. L’esportista FER Silvia Navarro aspira a ser la inabordable portera de sempre. Mentrestant, Lara González no sabrà fins dimecres si viatja o si, per contra, és un dels dos descarts que encara ha de fer el seleccionador Jorge Dueñas.

L’últim cap de setmana de novembre ha acollit dos grans cites internacionals de l’esport paralímpic. Lisboa ha albergat el Campionat d’Europa de judo. La representant FER Mónica Merenciano no va tindre massa fortuna. Va caure en el desempat del primer combat davant una rival rusa i, acte seguit, va perdre en la repeixca contra una contrincant turca. Els seus dolors en el muscle dret li han passat factura. D’altra banda, des del passat dissabte, Rafa Andarias està disputant a Melbourne el Campionat del Món de vela paralímpica en la modalitat 2.4mR, competició que s’extendrà fins el proper 3 de desembre i que repartix els últims passaports per a Rio 2016. De moment, després de tres jornades, el regatista de Xàbia ocupa la plaça número 21 d’uns 50 participants.

2[1]

Mentrestant, els nadadors valencians del Projecte FER han aconseguit tot tipus de resultats en el Campionat d’Espanya de natació d’hivern celebrat en la localitat asturiana de Gijón. L’excel.lent se l’emporten Lidón Muñoz del Campo, plata en els 200m lliures, i Héctor Fontabella, qui abastava el bronze en els 200m esquena, un resultat especialment meritori i notable tenint en compte que l’integrant del Club Natación Delfín era un dels competidors més jove. A més, Sandra Pallarés completava la seua actuació individual més destacada en els 100m estils, on era sétena. Per últim Ester Muñoz signava la seua millor prestació en els 50m esquena, cinquena junior i dihuitena absoluta.

Per la resta, altres dos esportistes del Projecte FER competien en l’estranger durant les últimes jornades. Quant a la gimnàstica, un mes després de disputar el Campionat del Món en Glasgow, on no va aconseguir la classificació directa per als Jocs de Rio 2016, i en ple compte enrrere de jugar-se en el Preolímpic del mes d’abril el billet olímpic amb la selecció espanyola, Néstor Abad participava este cap de setmana en l’Obert de Mèxic. El d’Alcoi competia amb altres 7 gimnastes de distintes nacionalitats. Després d’enfrontar-se als 6 aparells, Néstor finalitzava segon, a tan sols una dècima del gimnasta japonés. Firmava la seua millor actuació en paral.leles. Per últim, Laura Gómez feia parada en el Grand Prix de Corea, la segona estació d’una gira asiática que conclourà este proper cap de setmana en Japó. La judoca valenciana arribava fins la segona ronda, fins els huitens de final. Laura continua buscant una jornada pletórica que li permeta donar un bot en la seua carrera cap a Rio i reforçar la seua candidatura olímpica.