Las xiques FER, grans protagonistes del cap de semana esportiu

Les xiques del Projecte FER han copat tot el protagonisme del recent cap de setmana esportiu. Totes les bones notícies han portat la firma i la rúbrica de la quota femenina. Un dels principals èxits l’han aportat Alejandra Quereda y Elena López, representants FER de la selecció espanyola de gimnàstica rítmica. El combinat nacional va aconseguir sengles medalles de plata, tant en el concurs global com en l’exercici mixte, de la Copa del Món celebrada en Uzbekistán. Es el millor resultat durant este 2015 i supera els bronzes abastats en les Copes del Món de Lisboa i Pésaro. Amb el Campionat del Món del proper mes de setembre en Stuttgart com a gran repte de l’any, la propera cita és una competició inèdita: els Jocs Europeus de Bakú en juny.

També Paula Soria i Sandra Alonso han obtingut durant este cap de setmana els seus millors registres de l’any. La jugadora alacantina de volei platja, que forma parella amb la malaguenya Ángela Lobato, va arribar fins els quarts de final de l’Open de Praga. La seua progressió i millora són proporcionals al transcurs de la temporada. El seu majúscul desafiament d’estar en els Jocs de Rio 2016 dirimix esta setmana altra prova d’alta exigencia: el Grand Slam de Moscou, competició que concedix més punts per al rànquing olímpic.

Mentrestant, Sandra Alonso va adjudicar-se en la seua categoria, la junior, la cinquena prova de la Copa d’Espanya de ciclisme en línia celebrada en Murcia. Fins la data, el millor registre de la ciclista de Torrevieja havia sigut la segona posición en la cita disputada en Burgos el dia 2 de maig. Amb esta victoria, Sandra se situa en la tercera posición de la general de la Copa d’Espanya en la divisió junior. Per la seua banda, Émpar Felix i Isabel Ferreres van aconseguir la cinquena i la setena posició respectivament.

Quant a l’atletisme, les components femenines també van abastar els millors resultats de tota la representació FER mobilitzada en la segona jornada de la lliga de clubs. Dels 10 esportistes participants, les 2 victòries van arribar de la mà de María del Mar Jover (llargada) i de Fátima Diame (100m llisos). Per cert, tant el Platges de Castelló com el Valencia Terra i Mar, els dos clubs que més atletes FER acullen en les seues nòmines, s’han classificat per a la final d’esta competició, prevista per al dia 13 de juny.