Las cifras del Proyecto FER en 2016

En un any molt especial per la presència en els seus primers Jocs Olímpics i Paralímpics, el Projecte FER ha tornat a superar-se. La seua quarta temporada oferix un balanç molt positiu. Més bé, espectacular. La participació de trenta dels seus esportistes a Rio 2016 només ha representat la punta d’un enorme iceberg composat per una llarga llista de triomfs, competicions i viatges. Els seus 118 integrants han passejat el logotip FER i el nom de la Comunitat Valenciana per tot Espanya i pels cinc continents. No hi ha hagut apenes racó del món sense un esportista de l’equip FER. La seua expansió és incessant.

El botí de medalles causa admiració. Ja siga en competicions nacionals o internacionals, els components del Projecte FER han ocupat el podi d’honor en 235 ocasions. Una xifra imponent. Fascinant. Obviament, les proeses més recordades seran les històriques medalles aconseguides per Alejandra Quereda, Elena López, Kim López, Ariadna Edo i David Casinos en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio. Tots ells ens van deixar escenes inesborrables. Però hi ha hagut molts més èxits en molts altres tornejos. Des dels aportats per esportistes tan consagrats com Liliana Fernández, Sugoi Uriarte, Laura Gómez o Iván Pastor, fins els protagonitzats per valors tan emergents i prometedors com Blanca Palmer, Alba Sánchez o Javier Lluch Pérez.

Els 235 podis conquistats es reparteixen de la següent manera. En la categoria “Elit”, s’han assolit 80 medalles, 30 nacionals i 50 internacionals; en el nivell “En Potència”, s’han sumat 40 metalls (32 nacionals i 8 internacionals). Este bonic mosaic es completa amb els 115 èxits signats pels esportistes més joves del Projecte FER, els integrants de la categoria “Viver”, que han aportat 110 triomfs en territori domèstic i altres 5 en sòl internacional.

Una altra xifra molt interessant són els països visitats pels esportistes FER per a disputar les seus competicions. El número es dispara fins a les 42 nacions. Com a curiositat, les més freqüentades han estat Alemanya, Rússia, Portugal, Estats Units, França, Itàlia i Israel. A més, s’ha viatjat fins a països tan llunyans i exòtics com Nova Zelanda, Austràlia, Qatar, Zimbabwe, Hong Kong, el Perú, Cuba, Papua Nova Guinea… La llista és inacabable. Finalment, el Projecte FER transcendix el simple entrenament i la mera competició. La iniciativa inclou moltes més activitats. Per exemple, les xarrades del programa Tots Olímpics-FER Play que els esportistes FER han donat al costat de representants del Comitè Olímpic Espanyol en els col·legis de la Comunitat Valenciana. Més de 2.500 escolars han gaudit d’aquestes sessions, en les que els components FER han transmès les seves experiències als més petits i, qui sap, si integrants d’esta aventura en pocs anys.