Les falles i l’atletisme, les dos passions de Concha Montaner

València viu des d’ahir la seua setmana gran de les Falles. Una festa que Concha Montaner viu amb especial devoció des de xicoteta. Una emoció que tan sols és comparable amb la seua altra passió, l’atletisme.

D’aquestes passions conversa junt al seu marit en el nou capítol d’Entrevistes FER-CREC en tu’ de la qual va ser testimoni el taller de l’artista faller José Luis Peréz Ballester.

“Jo sóc valenciana i gaudisc molt amb les Falles. M’agrada molt vestir-me de valenciana. Recorde que una de les coses que em deies quan estava embarassada era que jo volia una xiqueta per a vestir-la de Fallera. La xiqueta es vist i disfruta amb les Falles”, assegura l’atleta de L’Eliana.

Amb el mateix somriure que ilumina el seu rostre quan parla de la festa gran de València ho fa al repassar junt al seu marit la seua trajectòria esportiva. Als 11 anys l’atletisme la va atrapar, amb 18 anys ja era considerada la segona millor saltadora d’Europa i des de eixe moment la seua progressió ha sigut imparable. I apart, d’èxits o de ser la reina de la llargada espanyola ha aconseguit una cosa molt més complicada que és mantenir-se a l’elit de l’atletisme durant anys.

“La il.lusió i les ganes són el que em fan seguir. Quan continues competint i entrenant al màxim nivel és perquè creus que pots donar més i pots estar al màxim nivel. I açò és el que em passa a mi perquè crec que encara puc donar molta guerra”, admet Concha Montaner.

En eixes paraules en les quals assenyala que encara pot aconseguir grans resultats s’amaguen dos reptes: saltar 7 metres i estar a Rio lluitant per una medalla. Dos metes que per a l’esportista FER serien un colofó perfecte de la seua carrera esportiva.