Las Guerreres del Projecte FER reapareixen de nou

Silvia Navarro i Lara González inicien demà a partir de les (20.45) davant Àustria en Santiago de Compostela la fase de classificació per al Campionat d’Europa de 2016. Un nou camí que espera començar amb victòria per així agafar confiança de cara a la gran cita de l’any: el Campionat del Món de decembre a Dinamarca, on l’objectiu és lluitar pels primers llocs i, per què no somiar amb aconseguir la classificació olímpica

Demà comença la fase de classificació per a l’Europeu de 2016. Com encareu els dos primers partits davant Àustria i Bulgària?

Silvia Navarro: L’afrontem amb il.lusió i esperant obtindre un bon resultat. No coneixem molt als rivals, però és un partit de classificació i sempre és complicat. Intentarem fer-ho el millor possible.

Lara González: En principi estos dos rivals són assequibles, però sabem que no podem relaxar-nos. Hem d’estar al 100% per a no donar-lis cap opció, per la qual cosa afrontem l’inici de la fase de classificació amb molta serietat.

Quin anàlisi feu del vostre grup de classificació per a l’Europeu de 2016 on està Holanda, Àustria i Bulgària?

Silvia Navarro: Qualsevol classificació és complicada. Holanda i Àustria són dos rivals molt forts que han anat de més a menys. I Bulgària té jugadores molt grans. Però més enllà dels rivals, una classificació sempre és complicada, hem d’estar al 100% per a poder abastar l’objectiu que és al final el que volem tots.

Lara González: Holanda és el rival més fort i en una classificació normal lluitarem amb elles per la primera plaça. És un equip amb molt de potencial i així ho han demostrat als últims anys. A més, les coneixem molt bé perquè ens hem enfrontat a elles en diverses ocasions i ens tenen moltes ganes perquè les deixàrem fora dels Jocs Olímpics de Londres 2012. A priori no hem de tindre problemes per a classificar-nos sempre que ho donem tot i mostrem el nostre joc.

Estos partits també us vindran bé com a preparació de cara al Mundial de decembre a Dinamarca, on tindreu ganes de millorar la desena plaça de l’últim Campionat del Món i intentar abastar la classificació olímpica.

Anem a intentar fer un bon paper per a llevar-nos l’espina de l’últim Mundial”

Silvia Navarro: El Mundial d’enguany és molt important. Anem a intentar lluitar pels primers llocs, no va ser gens fàcil perquè un Mundial sempre és complicat. Però per la recompensa d’estar als Jocs val la pena. Per això, anem a intentar fer un bon paper per a llevar-nos l’espina de l’últim Mundial, on crec que no ens vam merèixer acabar en eixa desena plaça.

Lara González: Sabem de l’importància d’este campionat, som ambicioses i per supost volem millorar l’últim resultat. Aconseguir la classificació olímpica per als Jocs en este Mundial seria algo increïble.

El grup del Mundial no és senzill, ja que hi ha rivals de nivell com Noruega o Rússia. Cóm veieu les vostres opcions en eixe grup?

Silvia Navarro: Ens ha tocat un grup molt complicat. Noruega sempre ha sigut la nostra bèstia negra, ens ha prés la mesura, l’any passat ens guanyàrem a la final de l’Europeu. Després està Rússia amb jugadores de molta envergadura amb un molt bon contraatac. Però som optimistes i anem amb la intenció de fer un bon paper i el millor joc possible.

Lara González: Tenim ganes de fer un bon Mundial. Ens ha tocat un grup complicat però este equip es creix davant les adversitats. Crec que si Espanya fa el seu joc i defensem bé, som capaços de guanyar a qualsevol.

“Si Espanya fa el seu joc i defensem bé, som capaços de guanyar a qualsevol”

Qué suposaria per a vosaltres aconseguir eixa plaça olímpica?

 Silvia Navarro: Per a mi tornar a ser olímpica seria altre somni complit. Ja vaig viure els Jocs Olímpics de Londres i tornar a estar en unes Olímpiades seria un gran colofó per a la meua carrera esportiva.

Lara González: Ser olímpica és el somni de tot esportista. Per a mi anar als Jocs Olímpics de Rio seria un somni fet realitat. Tan sols de pensar-ho se me posen els pels de punta.

I a nivell de clues cóm haveu començat la temporada i què reptes us marqueu tant a nivell colectiu com individual?

 Silvia Navarro: Hem començat molt bé la temporada amb 5 victòries consecutives. A nivell colectiu amb el meu equip aspirem a tot tant a la lliga com a la Copa de la Reina. A Europa esperem fer un gran paper. I a nivell individual espere estar a un gran nivell pell bé del meu equip i també per la selecció, on espere que siguen comptant amb mi i aspirar a tot amb l’ equip nacional.

Lara González: He començat amb el meu nou equip, Siofok KC a Hongria, on comparteix vestuari am baltra guerrera com Macarena Aguilar. La veritat és que estic molt feliç. Els objectius d’enguany són  estar en la lluita pels primers llocs per a poder jugar els play-off i a Europa arribar el més lluny possible.