Les Guerreres del Projecte FER, a la conquesta de terres germanes

Desembre i any imparell és sinònim de Mundial, de Campionat del Món d’handbol femení. Una cita que, durant unes setmanes, deté la competició en les millors Lligues nacionals. Enguany l’escenari de tan magne esdeveniment és Alemanya. I els dies, de l’1 al 17 de desembre. Trier, Magdeburg, Leipzig i Hamburg seran les seus que acolliran a les 24 seleccions classificades, entre elles Espanya.

El combinat nacional arriba a esta cita amb aires renovats, sobretot, en la banqueta. Carlos Viver s’ha fet amb les regnes de Les Guerreres. Un canvi que ha suposat l’arribada de cares noves a les convocatòries. No obstant açò, hi ha algunes components que segueixen sent indiscutibles. Per exemple, les esportistes del Projecte FER Silvia Navarro i Lara González. Valenciana i alacantina segueixen sent fixes en les convocatòries del nou seleccionador. A l’octubre, van disputar els primers partits de la fase de classificació del Campionat d’Europa de 2019. També han estat presents en les trobades amistoses prèvies al Mundial.

Ara arriba el moment de la veritat. Este dissabte Espanya debuta davant Angola. Després, el diumenge, jugarà contra Paraguai. Ja el dimarts dia 5, el seu rival serà Romania. El dijous 7 de desembre, s’enfrontarà a França. I finalment, tancarà la seua participació en el grup Al divendres dia 8 davant Eslovènia.

Cinc adversaris, cinc països, que no haurien de suposar un impediment perquè Espanya passara a la següent ronda (es classifiquen els 4 primers del grup de 6). I, a partir d’ací, creus directes, eliminatòries des dels vuitens de final. Partits a cara o creu en els quals Les Guerreres tractaran d’aconseguir el retorn al podi en un Campionat del Món. Un objectiu que se’ls resisteix des de Brasil 2011 quan van conquistar la medalla de bronze. En els següents Mundials, no obstant açò, els resultats han sigut més discrets. Onzenes en 2013 i dotzenes en 2015.

Però les Silvia Navarro, Lara González i companyia es mostren optimistes davant la gran cita d’Alemanya. No obliden que fa tres anys van aconseguir el subcampionat d’Europa a Croàcia i Hongria. Possiblement, una competició amb més nivell, encara, que un Mundial. Tampoc que, en els Jocs Olímpics de Londres, en 2012, van assolir la medalla de bronze. En aquell esdeveniment encara no estava Lara González. Sí, Silvia Navarro. No en va és la portera amb més internacionalitats a Espanya (prop de 170 compromisos oficials), quasi el doble que Lara González (pròxima als 80 trobades amb l’ensenya nacional).

En terres germanes, ambdues tindran l’oportunitat de sumar internacionalitats amb Les Guerreres. També de sumar un nou metall a les seues alforges.