Les fèmines, grans protagonistes del cap de setmana

L’estela, molt lluminosa, la va dibuixar Blanca Palmer. La precoç i sorprenent esportista de Gandia, una autèntica sensació amb sols 17 anys, va marcar el camí del cap de setmana. I el sector femení del Projecte FER el va recorrer de forma escrupulosa. Perquè les dones han sigut les grans protagonistes de les últimes jornades. Quatre dies després de la fita abastada, encara es manté el ressò de la seua gesta. En la jornada inaugural de l’Europeu absolut de taekwondo que s’ha celebrat en Suïssa, Blanca (menys de 46 kg) va convertir-se en subcampiona continental. Li va sobrar un segon. Va perdre el títol i, per tant, l’or en l’últim sospir del combat final. No obstant això, la seua proesa resulta espectacular. El tapís helvètic va acollir l’alegria per la irrupció de Blanca, però també la tristesa per les decepcions experimentades per Raúl Martínez i Daniel Ros. Tots dos es presentaven al certamen continental amb grans expectatives, però no van poder assolir els objectius marcats. Tots dos van caure de forma prematura, en els huitens de final. No sempre es pot guanyar.

No sols el taekwondo femení va deixar la seua brillant emprenta durant el cap de setmana. Una de les esportistes del Projecte FER més aventureres, viatgeres i nómades és Liliana Fernández. La jugadora alicantina de vòlei platja, la presència de la qual en Rio 2016 està molt ben encaminada, descriu una trajectòria clarament ascendent amb l pas de les setmanes i competicions. Darrere queden els dubtes de principi de temporada. Després de la medalla de plata de fa dos setmanes en l’Open de Sochi, Rússia, Liliana, qui forma parella amb la madrilenya Elsa Baquerizo, va ratificar el seu excel.lent estat de forma amb un fantàstic bronce en l’Open de Cincinnati.  Mentrestant, l’atletisme ha oferit dos jornades del màxim interés. Cap dels tres esportistes que perseguien, i perseguixen, les màgiques mínimes olímpiques han aconseguit els seus objectius. Ara bé, les evolucions apuntades per tots ells són esperançadores. Així, Pablo Torrijos, va saltar 15,50m en Castelló; en este mateix escenari, Conxa Montaner signava un registre de 6,25m; i per últim, Eusebio Cáceres arribava fins els 7.73m en la llargada de la Diamond League de Rabat, la cita que acollia la seua estrena competitiva en 2016.

CRÓNICA 2

La fortalesa de les fèmines del Projecte FER també va quedar reflectida amb el tennis de taula i el ciclisme. En la primera disciplina, Marina Ñíguez va proclamar-se en Irún subcampiona del conegut com Top 8, una competició que no és exactament el Campionat d’Espanya junior (éste se celebra en el mes de juny), però que presenta un gran valor, ja que reunix les 8 millors jugadores nacionals de tennis de taula en categoria juvenil. Mentrestant, Sandra Alonso va consolidar el seu lideratge en la classificació general junior de la Copa d’Espanya de ciclisme en ruta. L’esportista de Torrevieja va adjudicar-se a Murcia la cinquena de les nou proves que integren la competició. La seua fulla de servicis és quasi immaculada: tres victòries i dos segones places. En esta mateixa divisió junior, Isabel Ferreres va concloure en la novena plaça.

El balanç del cap de setmana es completa amb altres apunts d’allò més diversos. Així, Sara Sorribes mai no oblidarà les últimes 48 hores. La tennista de la Vall d’Uixó establia dissabte una nova fita en la seua carrera esportiva. Guanyava els tres partits de la fase prèvia i accedia, per primera volta, al quadre final d’un grand slam, el de Roland Garros, el seu torneig favorit. Ja ahir diumenge, poc podia fer davant la número 25 del món i era eliminada en primera ronda. Tampoc han faltat certes dosis d’infortuni. En la Copa d’Europa junior de judo de La Corunya, Maria Ortiz es va lesionar del muscle en plena disputa de la semifinal. Per la seua banda, Maurice Eckhard no va poder brillar en la prova de la Copa del Món de ciclisme paralímpic que s’ha desenrotllat en Bélgica per una doble caiguda, tant en la crono com en la modalitat de ruta. Per últim, durant un control federatiu celebrat en Gandia, la seua ciutat natal, Luis Salort aconseguia la mínima per a participar en els 110m tanques del Campionat d’Europa juvenil, previst en Tiblisi, Georgia, en el mes de juliol.