Progressions que conviden a l’optimisme

El balanç del Projecte FER en 2015 deixa moltes conclusions i valoracions. Quasi totes elles són positives i satisfactòries, i conviden a l’optimisme. Una de les raons que fomenten la il.lusió es fonamenta en la clara progressió experimentada per molts dels integrants de l’equip FER. Alguns exemples els representen els taekwondistes Daniel Ros i Raúl Martínez, l’haltera Alba Sánchez o el ciclista Sebastià Mora. Esportistes que no només han solidificat la seua jerarquía en territorio nacional; a més, ha començat a deixar el seu setgell i a exhibir les seues brillants credencials en les competicions internacionals. La combinació entre joventut, talent i ambició descubrix grans auguris.

Un dels valors més emergents del Projecte FER és Alba Sánchez. Fins la inoportuna lesió patida a principis d’octubre, i que li va impedir disputar el Campionat d’Europa junior i el Mundial absolut, l’haltera alzirenya havia assaborit un 2015 triomfal. Des del principi del curs, va enfrontar-se a un calendari diabòlic i exigent. Assistia a tot el que es posava al seu abast i convertia cada compareixença en una nova conquista. Així, després d’aconseguir totes les corones nacionals posibles, va enriquir el seu creixent palmarés amb dos noves medalles en sengles certàmens sub 17: or en l’Europeu de Polònia, bronze en el Mundial de Lima. L’esportista FER conjuga ambició, quasi voracitat, talent i unes privilegiades condicions mentals i físiques. El futur és seu.

2

Altra de les grans i grates sorpresas guadides pel Projecte FER durant 2015 va ser l’espectacular explossió internacional de Sebastián Mora. El ciclista castellonenc signava un esplendorós Campionat d’Europa de ciclismo en pista en Suïssa amb l’obtenció de sengles medalles d’or, una en l’especialitat individual d’scrtach, altra en la disciplina per parelles de madison. Una doble alegria que, en certa mesura, compensava la decepció patida en este mateix certamen continental amb la selecció espanyola en la prova de persecució per equips i que pràcticament descartava la classificació olímpica per a Rio. A punt de complir els 28 anys, l’esportista FER es troba en plena maduresa i promet donar moltes més satisfaccions.

Per la resta, l’any 2015 també ha acollit la progressió, gradual pero segura, dels taekwondistes alacantins Raúl Martínez i Daniel Ros. Sobretot, d’este últim. Daniel va abastar enguany la fita més destacada de la seua trajectòria esportiva, la medalla de bronze en els Jocs Europeus de Bakú. A més, va ser cinqué en el Campionat del Món de Rússia i va acumular tres medalles en altres tantes competicions internacionales: un or en Egipte, una plata en Israel i un bronze en Polònia. Per la seua banda, a pesar de no lluir en el Mundial de Rússia, Raúl Martínez va aconseguir 4 ors en altres tants certamens internacionals. Després d’un 2014 en blanc per les lesions, va començar el curs en la posició número 64 del ranking mundial i ara està en la plaça 16.