L’atleta valencià Héctor Cabrera es proclama campió d’Europa en Javelina

Va aconseguir un llançament de 56,20 metres, quatre per damunt de la seua millor marca personal

Héctor Cabrera ha donat una nova alegria a l’esport valencià en aconseguir una nova medalla en el Campionat d’Europa d’Atletisme adaptat disputat a la ciutat gal·lesa de Swansea. El valencià, de tan sols 20 anys, s’ha proclamat campió d’Europa de Llançament de Javelina F12 i estrena d’esta manera el seu palmarés al màxim nivell internacional.
L’atleta, integrant del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes, impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso), s’ha imposat amb un llançament de 56,20 metres, aconseguit en el quint intent. Cabrera va millorar la seua marca personal en més de quatre metres i va fer un concurs molt regular, ja que va llançar en cinc ocasions més de 52 metres. La plata va ser per al serbi Milos Grlica, que va aconseguir una marca de 54,19 m. D’esta manera, els atletes del Projecte FER han aconseguit quatre de les sis medalles d’or aconseguides fins a la data per Espanya en estos Europeus.
Héctor Cabrera (València, 9/03/1994) estava molt satisfet després de la final: “És com un somni. Venia amb molta il·lusió a l’Europeu i sabia que podia aconseguir alguna cosa important, però aconseguir la medalla d’or d’esta manera, superant en quatre metres la meua millor marca, és més del que podia somiar. Les coses no han pogut eixir millor”, va explicar l’atleta valencià.
El llançador va voler recordar-se de “la gent que em dóna suport en el meu dia a dia. Ells saben com m’esforce i el que m’ha costat arribar fins ací. Gràcies a la meua família, als meus amics, a tots els qui m’han donat suport en esta aventura. Al meu entrenador, Juan Vicente Escolano, per la seua ajuda. També a la Fundació Trinidad Alfonso i al Projecte FER per confiar en mi”, va concloure Héctor Cabrera.
Quarta medalla d’or per al Projecte FER
L’èxit de Héctor Cabrera és el coronament d’una participació brillant per part dels integrants del Projecte FER. Finalment, els esportistes que estan dins de la iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso han aconseguit quatre medalles en este Campionat d’Europa, totes d’or. A la que s’ha aconseguit  en Javelina cal afegir la de David Casinos en Llançament de Disc F11 i les dos de Kim López en Llançament de Pes i Disc F12.