L’atleta valencià Kim López, campió d’Europa de Llançament de Pes

El llançador aconseguix la seua segona medalla d’or en este Europeu després de guanyar també en Disc.

Kim López ha engrandit el palmarés dels esportistes valencians en l’Europeu d’Atletisme adaptat que s’està disputant a la ciutat gal·lesa de Swansea en proclamar-se este matí campió d’Europa de Llançament de Pes F12.
L’atleta, integrant del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes, impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso), s’ha imposat amb un llançament de 15,55 m i es convertix en un dels grans triomfadors d’este Europeu, ja que dimarts passat va aconseguir també penjar-se la medalla d’or en Llançament de Disc. Un doblet històric que, a nivell particular, se suma al Campionat del Món en Llançament de Disc que va aconseguir l’any passat a Lió.
Kim López (València 04/01/1989) es va haver d’exigir al màxim i millorar la seua millor marca personal (fins ahir era de 15,15 m) i va aconseguir els 15,55 m per a imposar-se al rus Vladimir Andriuhchenko (15,18 m) en el quint llançament. L’ucraïnés Andrii Holivets (14,48 m) va ser bronze. López va arrancar amb algun problema, ja que va registrar un nul en el primer intent, però va anar de menys a més i finalment es va penjar una medalla d’or que, amb la que va aconseguir dimarts en Disc F12, li permeten firmar un espectacular doblet.
Kim López es mostrava exultant després de la competició: “No puc estar més content i satisfet. Són molts mesos de treball molt dur per a arribar ací i, quan veus que el resultat és el que ha sigut, és com estar vivint un somni”, va explicar el llançador valencià. “Vull donar les gràcies a la gent que em dóna suport de manera incondicional cada dia. A la meua família, a la meua parella, als meus amics i, per descomptat, a la Fundació Trinidad Alfonso i al Projecte FER per confiar en mi”, va concloure Kim López.
Tercer Or per al Projecte FER
Amb el de Kim López els esportistes del Projecte FER ja han aconseguit tres medalles en este Campionat d’Europa, totes d’or. A les dos de Kim López cal afegir la de David Casinos, que es va imposar amb molta autoritat en la final de Llançament de Disc F11 i va engrandir un poc més el seu espectacular palmarés.