L’atletisme acapara l’atenció del cap de setmana

Pas a l’esport rei. El primer cap de setmana de març reserva seient de luxe al atletisme. Durant les properes 48 horas, les carreres, els salts o els llançaments seran els protagonistas quasi exclusius. El Campionat d’Espanya en pista coberta, la primera gran festa anual de l’atletisme nacional, atrau tots els focus. Dos jornades d’intenses emocions i de frenètica activitat, amb seu en Madrid, que presenten múltiples reclams. Des de la consecució de la corona nacional fins l’assalt a les mínimes olímpiques, passant per la posada a punt d’aquells que vagen a afrontar el Campionat del Món baix sostre, previst en la ciutat nord-americana de Portland, del 17 al 20 de març.

Hi ha alguns atletes que dirimixen els tres objectius. Un d’ells és Pablo Torrijos. Per al triplista castellonenc, este Nacional absolut en pista coberta representa la cinquena compareixença des de la inauguració del nou curs. Fins el momento, la seua millor actuació va escenificar-se en el Gran Premi de Valencia del passat 13 de febrero, certamen en el qual va saltar 16,68m, a 17 centímetres de la mínima olímpica. Favorit indiscutible per a proclamar-se, de nou, campió nacional absolut, Pablo disposa d’una nova oportunitat per a signar el seu passaport olímpic. Està convençut que va a abastar el desitjat registre este proper diumenge. Suposaria tota una injecció de confiança i de tranquilitat, i una manotada a l’ansietat abans d’afrontar el Mundial de pista coberta de Portland del 17 al 20 d’abril.

La representació dels atletes FER en el recinte madrileny es completa amb altres set atletes. Dos d’elles lliuraran un nou i emocionant cara a cara en el salt de llargada femenina. Són Conxa Montaner i Mar Jover. En 2015, el pols va acabar en empat: Conxa va guanyar el Nacional en pista coberta, mentre que Mar va imposar-se a l’aire lliure. De moment, en este primer mes de la nova temporada, Montaner transmet millors vibracions que Jover (6,46m de Concha front als 6,30m de Jover), encara que les dos son excel.lents competidores. L’esportista de L’Eliana no renuncia a aconseguir la mínima olímpica per a Rio, uns exigents 6,70m que, per contra, ja ha superat Mar Jover. A més, Daniel Andújar buscarà el podi en els 800m, una prova d’un altíssim nivel esportiu; Fernando Ramos i Marcos Ruiz prendran part en el salt de llargada; Daniel Mazón, en els 60m llisos; i la jove i prometedora Judit Prats intervindrà en el pes femení. Són baixa per diferents problemes físics Fátima Diame, qui va lesionar-se en el Nacional sub 23, i Eusebio Cáceres, víctima de nou d’unes molèsties que l’aparten de la temporada de pista coberta.

A més del Nacional absolut en pista coberta, l’atletisme oferix un segon certamen: el Campionat d’Espanya en categoria juvenil que es disputa en Salamanca. El Projecte FER sols estarà representat per Luis Salort. En el seu segon any com a juvenil, l’atleta de Gandia és un dels principals favorits per a adjudicar-se la medalla d’or en els 60m tanques. Fita que ja va aconseguir la temporada passada. També hi ha cita amb el judo i amb la presència de Laura Gómez en l’Open de Perú. Set proves té per davant l’esportista valenciana per a seguir sumant punts i per a amarrar la seua participació en els Jocs Olímpics de Rio. Per últim, després de guanyar l’ITF de Sao Paulo, Sara Sorribes està disputant torneig de Campinas. Si la pluja ho permet, hui afrontarà els huitens de final.