L’Eliana es convertirà en ciutat olímpica durant unes hores

 

La localitat valenciana de L’Eliana es convertirá este proper dissabte en una xicoteta Rio de Janeiro. A falta d’un any i dos mesos (es a dir, a falta exactament de 425 dies) per al començament dels Jocs Olímpics de 2016, la Comunitat Valenciana tindrà l’honor de convertir-se en seu i anfitriona del Dia Olímpic, un event que anualment, i sempre en el mes de juny, se celebra en més de 160 països de tot el món per a conmemorar la creació del Comité Olímpic Internacional i el renaixement dels Jocs Olímpics Moderns en 1896.

Per primera vegada des de la seua implantació en territorio espanyol, la Comunitat Valenciana acollirà la celebració del Dia Olímpic, un event organitzat pel Comité Olímpic Espanyol i que compta amb la col.laboració de la Fundación Trinidad Alfonso i l’Ajuntament de L’Eliana, localitat anfitriona de l’esdeveniment. En l’actualitat, esta conmemoració s’ha convertit en molt més que una simple manifestació esportiva. Baix el lema “Muévete, aprende, descubre”, centenars de milers de persones en tot el món participen en una jornada lúdica, festiva i multiesportiva per a compartir i difondre valors olímpics com el joc net, la perseverància, l’esforç, el companyerisme o el respecte.

Durant este any 2015, l’epicentre de la festa se situa en el Poliesportiu Municipal de L’Eliana, convertit en un xicotet i singular anell olímpic obert a la participació de persones de totes les edats. Els actes començaran a les 11 del matí en el pavelló principal amb la celebració d’una ceromònia inaugural, l’arribada de la torxa olímpica, la pujada de la bandera i la presentació dels esportistes que ja han sigut olímpics i que tenen prevista la seua presència en la celebració: entre altres, Conxa Montaner, Sugoi Uriarte, Natalia Morskova o Elena Córcoles.

Amb posterioritat, a les 11 i quart, es donarà l’eixida a una carrera de 3 kilòmetres i, a partir d’eixe moment, totes les persones assistens podrán practicar o vore exhibicions de la seua modalitat esportiva favorita. El ventall d’opcions és amplíssim: tennis, bàsquet, esgrima, halterofilia, lluita grecorromana, rugbi, atletismo, gimnàstica… Així fins un total de 30 disciplines distintes. El Projecte FER, la esència del qual està intimamnet lligada als Jocs Olímpics, participarà molt activament en este día tan especial amb la presència d’alguns dels seus components, que intervindran en moltes de les exhibicions i activitats previstes. La festa promet.