L’elit, a Praga; el futur, a València

 
La ciutat txeca de Praga es convertix durant este proper cap de setmana en l’epicentre de l’esport internacional amb motiu del Campionat d’Europa d’atletisme en pista coberta. L’atletisme espanyol, en estat depressiu durant els últims anys, acudix a este certamen continental amb un major optimisme i amb la convicció d’aconseguir un bon botí de medalles. Aspirants al podi no en faltan: Indira Terrero, Ruth Beitia, Kevin López, Borja Vivas, Adel Mechaal i, com no, l’esportista FER, Pablo Torrijos, candidat a tot en la prova de triple salt.

Allunyats dels focus i de la lupa mediática, un grup de joves de 18 i 19 años competiran en paral.lel als seus referents. Són els participants en el Campionat d’Espanya categoria junior, que se celebra en el Velòdrom Luis Puig durant els dies 7 i 8. Personifiquen el futur. Representen l’esperança i l’embrió de l’atletisme espanyol per a properes competicions de caràcter absolut. I el Projecte FER no falta a la cita.

Tres són els atletes FER que han confirmat la seua participació en este Nacional junior en el Velòdrom valencià: Adrià Sobrino, Alejandro Kedar i Ana Garijo. Els tres tenen aspiracions molt ambicioses. Especialment, Adrià en salt d’alçada. El castellonenc botava fa pocs dies 2’12m, registre que li assegurava la presència en el Campionat d’Europa junior, previst en Suècia el proper mes de juliol. “El meu objectiu és repetir o, almenys, aproximar-me de nou a esta marca. De segur que supere la cinquena plaça de l’any passat. Me veig capacitat per a ser campió d’Espanya”, comenta el saltador FER.

Per la seua banda, els dos triplistes, tant Alejandro Kedar en xics, com Ana Garijo en xiques, debuten enguany en categoria junior. Per a l’atleta d’Almassora, “aconseguir un lloc en el podi i abastar la mínima per a l’Europeu de Suècia, xifrada en 15,25m, ja colmaria els meus objectius”. En el cas d’Ana Garijo, sisena en l’European Youth Olympic Trials de Bakú i  dotzena en els Jocs Olímpics de la Joventut en Nanjing en 2014, la seua aspiració per a este cap de setmana passa per penjar-se una medalla. Va patir fa unes setmanes un esquinç de turmell, per la qual cosa la consecució de la mínima europea, 12,87m, no és un objectiu tan perentori. Hi ha temps per davant per a abastar-la.

Altres atletes FER de categoria junior que no participaran per estar lesionats són la també triplista Nuria García Arcos i el migfondista Axel Vives. Per la seua banda, l’alacantí Carlos Sánchez Juan serà dubte fins última hora a causa de una dolència en l’esquena. Si competix, no ho farà, en tot cas, en las 7 proves que conformen la seua especialidad del hepthalon. Per últim, Paula Ferrandiz no estarà present en este Nacional junior. Viatja fins la localitat extremenya de Montijo per a participar en la prova de disc del Campionat d’Espanya absolut de llançaments llargs.