Les ‘Guerreres FER’ certifiquen la seua presència en l’Europeu de finals d’any

Fidels a les grans cites internacionals de cada any, ‘Les Guerreres’ estaran en el Campionat d’Europa d’handbol femení de 2022 (del 4 al 20 de novembre en tres seus: Eslovènia, Macedònia i Montenegro). No ha sigut una classificació fàcil. No ha sigut un camí tan buidat com en altres ocasions. Finalment, el suspens va acabar aquesta setmana. La victòria del combinat nacional a Eslovàquia i la derrota de Portugal davant Hongria han permés que Espanya s’haja assegurat la seua presència en el certamen continental a falta, fins i tot, d’un partit, el previst per a aquest diumenge a Irun davant Portugal.

Per tant, de no sorgir cap contratemps, Silvia Navarro, Lara González i Paula Arcos, les tres ‘Guerreres FER’, disputaran un nou Europeu a la fi de 2022. Les tres jugadores de la Comunitat Valenciana continuen sent fixes en totes i cadascuna de les convocatòries del seleccionador nacional, l’alacantí José Ignacio Prada de Conflent. La veteranísima i incombustible Silvia Navarro, de 43 anys, ja acumula més de 10 Campionats d’Europa. Per a Lara González, serà el seu cinqué certamen continental. Mentrestant, la jove Paula Arcos es disposa a debutar en aquest torneig

En tota la història, la selecció espanyola femenina d’handbol ha ascendit al podi en dos Campionats d’Europa. En tots dos casos, tant en l’edició de 2008, celebrada a Macedònia, com en la de 2014, desenvolupada a Croàcia i Hongria, el combinat nacional va obtindre sengles medalles de plata. Per contra, els resultats en els tres últims Europeus han sigut molt discrets: onzenes en 2016, dotzenes en 2018 i novenes en 2020.

“Seguim en un període de transició, de reconstrucció. I totes aquestes etapes porten el seu temps. Després de la decepció en els Jocs Olímpics de Tòquio, millorem sensiblement en el Campionat del Món. I en aquests primers mesos de 2022, en les trobades de la fase classificatòria per a l’Europeu, hem mantingut les bones vibracions. No era fàcil, per exemple, la victòria del passat dimecres a Eslovàquia. No sols guanyem, sinó que ho vam fer amb solvència i claredat. Per tant, soc molt optimista de cara a la gran cita continental de finals d’any”, comenta Silvia Navarro.

Per part seua, Lara González comenta que el Campionat d’Europa de novembre serà un “examen perfecte per a mesurar la nostra evolució de cara al pròxim cicle olímpic. Ja sabem que un Europeu és l’esdeveniment més car, dur i exigent a nivell internacional. Per això, representarà una prova molt interessant. Només el campió obté bitllet directe per als Jocs de París. No és impossible, però sí, molt difícil”, assenyala la jugadora de Santa Pola. Finalment, Paula Arcos es mostra “entusiasmada” davant el seu primer certamen continental. “He disputat ja uns Jocs, un Mundial i ara vaig per l’Europeu. Estic segura que continuarem creixent i que serem, cada vegada, una selecció més competitiva”, indica, per a tancar, l’esportista de Petrer.