Les xifres del Projecte FER en 2014

Un 2014 brillant. El projecte FER tanca el seu segon any de vida amb un balanç molt satisfactori. L’aposta impulsada en 2013 per la fundació Trinidad Alfonso per a potenciar l’esport valencià, amb el recolçament als seus exponents més prometedors, comença a traduir-se en una ampla collita de triomfs. Els 74 representants han passejat el programa FER i el nom de la Comunitat Valenciana per tota Espanya, Europa i el món. I la recompensa a tant de treball i entrenament ha sigut espectacular.

Les xifres parlen per sí mateix. Son molt significatives. Ja siga en competicions nacionals, ja siga en competicions internacionals, els esportistes FER s’han penjat més de 140 medalles, de les quals 105 han sigut nacionals. La resta de metalls ha arribat be en cites europees, be en certàmens mundials. Especialment exitosos van ser el Campionat d’Atletisme adaptat celebrat a Gal.les, amb els ors continentals de David Casinos, Kim López i Héctor Cabrera, i l’Europeu de Natació Adaptada disputat a Eindhoven, on Ricardo Ten, José Antonio Marí o David Levecq  van aconseguir pujar al podi. Sense oblidar la confirmació en l’elit de les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, o la irrupció internacional de prometedores figures com ara les taekwondistes Tamara Miquel i Blanca Palmer, o l’haltera Alba Sánchez.

Una pluja d’èxits i alegries que, a més, ha arribat des de quasi totes i cadascuna de les 18 disciplines esportives que han conformat el FER 2014. Modalitats tan simbóliques i associades als Jocs Olímpics i Paralímpics com l’atletisme, la natació, la gimnàstica rítmica, la gimnàstica artística o la vela; esports més emergents o minoritaris com el triatló, les arts marcials, l’esgrima, o l’halterofilia, sense oblidar especialitats com ara el tennis, el ciclisme o, fins i tot, la lluita grecorromana.

Però el FER trascendix el simple entrenament i competició. El projecte inclou moltes més activitats e iniciatives. Per exemple, les 24 xarrades FER que els esportistes han donat en altres tans col.legis de la Comunitat Valenciana. Més de 2000 escolars han assistit a estes trobades, en les quals els representants del projecte FER han transmés les seues experiències e il.lusions als més xicotets i, qui sap, si integrants de la nostra aventura en pocs anys. Tampoc no podem oblidar-nos del cicle de conFERències impartides durant este 2014 i en les quals, entre altres, s’han tractat assumptes tan interessants com la psicología, la nutrició, el dopatge o l’empreniment en el mon de l’esport.

El 2014 ja es quasi història. Pero el programa FER seguix el seu curs. Per a este pròxim exercici, s’han rebut 172 sol.licituts De totes estes candidatures, eixiran els esportistes que abanderaran i representaran este projecte durant 2015. Serà la tercera temporada. El passat ha sigut brillant. Pero el futur encara ho serà més.